Ένας πανεύκολος, δροσερός, με υπέροχη γεύση κορμός σοκολάτας καλυμμένος με λιωμένη σοκολάτα γάλακτος. Μια απλή, εύκολη και εξαιρετικά γρήγορη συνταγή, με το αντίστοιχο βίντεο, του Δημ. Μιχαηλίδη για ένα κορμό έτοιμο σε 40 λ στο πιάτο σας που θα σας εντυπωσιάσει με την ευκολία παρασκευής του και τη δροσερή σοκολατένια, και τραγανή λόγο των μπισκότων υφή και γεύση του.
Δείτε πιο κάτω το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Υλικά συνταγής
375 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη) λιωμένο
75 ml γάλα
180 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 βανιλίνη
330 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ
180 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, το αλάτι και τη βανιλίνη και τα ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά. Το αφήνετε στην άκρη για περίπου 5-6 λ ή μέχρι να κρυώσει και πήξει ελαφρώς το μείγμα. Στη συνέχεια το ανακατεύετε πάλι με μια μαρίζ.
Παίρνετε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ και τη στρώνετε με πλαστική μεμβράνη ή με 2 κομμάτια λαδόκολας, στη βάση και τα τοιχώματά της. Απλώνετε με μια μαρίζ στη βάση της μια μικρή ποσότητα σοκολατένιου μείγματος και από πάνω στρώνετε 4 μπισκότα πτι μπερ.
Συνεχίζετε τις στρώσεις σοκολάτας μπισκότων, σύμφωνα με το πιο κάτω βίντεο, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Σκεπάζετε το κορμό σας με πλαστική μεμβράνη και τον βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει, “σφίξει” και σταθεροποιηθεί καλά.
Μετά τις 2 ώρες, λιώνετε σε μπεν μαρί τη ψιλοκομμένη σοκολάτα, φροντίζοντας το σκεύος με τη σοκολάτα να μην ακουμπά το νερό που θα σιγοβράζει στη κατσαρόλα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
Βγάζετε το κομό από το ψυγείο τον ξεφορμάρετε σε σχάρα, ρίχνετε από πάνω σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα και με την ανάποδη ενός κουταλιού την απλώνετε ομοιόμορφα στην επιφάνεια και τα τοιχώματά του. Μεταφέρετε το κορμό σε πιατέλα σερβιρίσματος και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει η επικάλυψη πριν το σερβίρετε.
Σημείωση: Αν είναι στις προτιμήσεις σας μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα βουτύρου και 30 ml λικέρ επιλογής σας ή κονιάκ.