share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Πανεύκολο παγωτό με όρεο με 4 υλικά, 3 κινήσεις

Πανεύκολο παγωτό με όρεο με 4 υλικά, 3 κινήσεις

Μια συνταγή για ένα γευστικότατο και πανεύκολο παγωτό έτοιμο σε 10 λ για τη κατάψυξη με 4 υλικά σε 3 κινήσεις.

Υλικά συνταγής

240 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 κουτί γάλα εβαπορέ

1 ½ πακέτο μπισκότα όρεο

Διαφήμιση

Εκτέλεση συνταγής

Θρυμματίζουμε στο multi το 1 πακέτο όρεο και κόβουμε στη μέση ή στα 4 το υπόλοιπο μισό πακέτο όρεο.

Με μίξερ χειρός χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και λίγο λίγο προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει μια παχιά κρέμα. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Παγώνουμε στη κατάψυξη το παγωτό για 1 ώρα περίπου, μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Το βγάζουμε από τη κατάψυξη το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5 λ. Καλύπτουμε καλά με μεμβράνη ένα μεταλλικό τετράγωνο ταψάκι 24 εκ. περίπου, ρίχνουμε το μισό μείγμα παγωτού και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Από πάνω βάζουμε σε μια στρώση όλα τα θρυμματισμένα μπισκότα και τέλος στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπο παγωτό.

Γαρνίρουμε με τα χοντροκομένα ή ολόκληρα μπισκότα και το ξαναβάζουμε στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Το βράζουμε από τη κατάψυξη 5 λ πριν σερβίρουμε.

Πηγή

Διαφήμιση

logo