share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Πανεύκολο παγωτό με μπισκότα Golden Oreo

Πανεύκολο παγωτό με μπισκότα Golden Oreo

Παγωτό με λευκή σοκολάτα, μαλακό τυρί κρέμα και μπισκότα Golden Oreo. Ένα παγωτό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την ιδιαίτερη υπέροχη υφή του και τη τέλεια γεύση του. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα παγωτό που σίγουρα θα απολαύσουν όλες οι ηλικίες σε όλες τις περιστάσεις. Απλά δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

20 μπισκότα όρεο βανίλιας (Golden Oreos), χοντροκομμένα

120 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη

225 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική

230 γρ. έτοιμη σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε ένα ταψάκι φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 ή 22 εκ. και στρώνετε στη βάση του χαρτί ψησίματος. Χοντροκόβετε (στα 4 ή στα 5) τα μπισκότα όρεο και απλώνετε μια καλή στρώση χοντροκομμένων όρεο στη βάση του ταψιού.

Διαφήμιση

Βάζετε τα κομματάκια λευκής σοκολάτας σε ένα μέτριο πυρίμαχο μπολ και τα λιώνετε σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων), ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.

Εν τω μεταξύ, σε άλλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει καλά το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Παίρνετε 1 ½ φλ. τσαγιού από το μείγμα τυριού-σαντιγί και το βάζετε σταδιακά μέσα στο μπολ με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά μετά από κάθε προσθήκη ώστε να ενσωματώνεται. Απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα λευκής σοκολάτας πάνω από τα τεμαχισμένα όρεο στη βάση του ταψιού.

Πάνω από το μείγμα λευκής σοκολάτας-μπισκότων, με ένα μεγάλο κουτάλι στρώνετε ομοιόμορφα το υπόλοιπο μείγμα μαλακού τυριού-σαντιγί. Από πάνω τοποθετείτε τα υπόλοιπα χοντροκομμένα όρεο, μερικά εκ των οποίων τα πιέζετε με τα χέρια σας να εισχωρήσουν μέσα στο μείγμα τυριού.

Σκεπάζετε το ταψάκι με το παγωτό σας με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε το κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε.

Πηγή

Διαφήμιση

logo