share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Πανεύκολη τάρτα με κεράσια

Πανεύκολη τάρτα με κεράσια

Πανεύκολη, αφράτη και πεντανόστιμη τάρτα με κεράσια με άρωμα αμυγδάλου . Μια πολύ εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε τη τέλεια τάρτα με την οικογένεια και τους καλεσμένους σας σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

1 φύλλο ζύμης για τάρτες (Pillsburry)

2 κ.σ. βούτυρο για άλειμμα ταρτιέρας

Για τη γέμιση:

125 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή, κρυσταλλική

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 αυγά

1 φλ. τσαγιού αμύγδαλο σε σκόνη έτοιμο (στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ) ή αλεσμένη σε σκόνη αμυγδαλόψιχα καθαρισμένη

Διαφήμιση

1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

400 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Για τη τάρτα βάσης: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε μια ταρτιέρα με διάσταση βάσης 24 εκ. και βάθους 3 εκ. Αφήνετε τη ζύμη τάρτας για 20-25 λ εκτός ψυγείου. Μόλις μαλακώσει τη στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. (Αν απαιτείτε ανοίξτε τη ζύμη με πλάστη, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ώστε να χωράει καλά στη ταρτιέρα σας).

Κόβετε περιμετρικά τη ζύμη που προεξέχει από τα τοιχώματα, τρυπάτε τη βάση της, σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λ περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Την αφαιρείτε από το φούρνο και μειώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς.

Για τη γέμιση: Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. Θρυμματίζετε την αμυγδαλόψιχα, στο multi, σε σκόνη και την αφήνετε στην άκρη. Τοποθετείτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.

Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη να ενσωματωθούν, προσθέτετε και την αμυγδαλόσκονη σε σκόνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος ρίχνετε σταδιακά και το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη ψημένη βάση και τοποθετείτε τα κεράσια από πάνω, φροντίζοντας να να πιέζετε ώστε να βυθίζονται ελαφρώς στο μείγμα κρέμας. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λ ή μέχρι να ροδίσει και πήξει καλά. Την αφαιρείτε από το φούρνο την αφήνετε να κρυώσει, τη πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Πηγή

Διαφήμιση

logo