Πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμα ελαφριά Σουτζουκάκια με άρωμα ούζου!
Υλικά
Σάλτσα
4 με 5 ώριμες ντομάτες
λίγο ελαιόλαδο
1 ξύλο κανέλας
2 με 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
αλάτι-πιπέρι
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις ντομάτες τριμένες λάδι νερό σκόρδο ένα ξύλο κανέλα. Αλάτι πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα.
Υλικά
σουτζουκάκια
500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
5 φρυγανιές
1 ποτηράκι μικρό ούζο με το οποίο μουσκεύομαι τις φρυγανιές
κύμινο
κόκκινο πιπέρι
αλάτι
1 αυγό
σκόρδο
Αναμιγνύουμε τον κιμά με τριμμένη φρυγανιά που μουσκεύομαι με ένα ποτηράκι ούζο προσθέτουμε κύμινο κόκκινο πιπέρι αλάτι ένα αυγό και σκόρδο λιωμένο. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει.Τα αφήνουμε μισή ώρα ως να μείνουν με πηχτή μελωμενη σάλτσα !!! Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει πουρέ -ρύζι πιλάφι- ή πατάτες τηγανιτές !!
Kiki Maltezaki- “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πηγή xrysessyntages.gr