share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Παγωτό σοκολάτας με μασκαρπόνε

Παγωτό σοκολάτας με μασκαρπόνε

Ένα υπέροχο, πανεύκολο παγωτό σοκολάτας με μασκαρπόνε. Σοκολάτα… το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων.. Πόσοι από εσάς δεν έχετε πάντα στο ψυγείο σας μια σοκολάτα και κάθε φορά που επιθυμείτε να γευτείτε τουλάχιστον ένα κομματάκι της… Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή για να απολαύσετε όλοι εσείς οι λάτρεις της σοκολάτας ένα τέλειο σοκολατένιο παγωτό με λιωμένη και ψιλοκομμένη σοκολάτα σε συνδυασμό με τυρί μασκαρπόνε που θα απογειώσει τη γεύση του. Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή, ούτε απαιτείται να χτυπάτε το παγωτό κάθε μισή ώρα για να σπάσουν οι κρύσταλλοι για να γευτείτε ένα κρεμώδες, πλούσιο σε σοκολατένια γεύση δροσερό παγωτό με υπέροχη υφή. Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

2 αυγά

1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36 % λιπαρά κρύα

240 γρ. τυρί Μασκαρπόνε

2 κ.σ. κακάο σκόνη

210 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (150 γρ, κομμένη σε κομματάκια για λιώσιμο + 60 γρ. ψιλοκομμένη για τη γέμιση)

Διαφήμιση

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε σε μικρά κομματάκια τα 150 γρ. κουβερτούρας και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά και φροντίζετε το νερό στη κατσαρόλα που πρέπει να σιγοβράζει να μην ακουμπά το σκεύος με τη σοκολάτα που λιώνει. Παράλληλα ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα 60 γρ. σοκολάτας και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστείτε.

Όταν λιώσει η σοκολάτα την αποσύρετε από το μπεν μαρί και σε άλλο πυρίμαχο μπολ ρίχνετε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα τοποθετείτε στο μπεν μαρί, πάντα με νερό που σιγοβράζει χωρίς να ακουμπά το σκεύος με τα αυγά και τη ζάχαρη.

Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, πάνω στο μπεν μαρί, για 7 λ περίπου για να “ψηθούν” τα αυγά και έχετε ένα ελαφρώς πηχτό ανοιχτόχρωμο μείγμα. Το αποσύρετε από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να χλιαρίνει. Μετά αναμιγνύετε τη λιωμένη σοκολάτα με το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας μέχρι να αναμιχθούν πλήρως.

Σε άλλο καθαρό μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με καθαρό και στεγνό μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “κάνει κορυφές” και να “στέκεται”. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τη σκόνη κακάο στη σαντιγί και τα αναμιγνύετε απαλά με μια μαρίζ.

Τέλος ρίχνετε τη σοκολατένια σαντιγί στο μπολ με το μείγμα σοκολάτας-αυγών μαζί με τα 60 γρ. ψιλοκομμένης σοκολάτας και ανακατεύετε, με μια μαρίζ, με πολύ απαλές, κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Βάζετε το παγωτό σας, καλυμμένο, στη κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ πριν το σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!!!

Πηγή

Διαφήμιση

logo