share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Παγωτό κορμός πανεύκολος της στιγμής

Παγωτό κορμός πανεύκολος της στιγμής

Αν θέλετε ένα εξαιρετικό επιδόρπιο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας και την οικογένειά σας, μη σκεφτείτε τίποτα άλλο εκτός από το παγωτό που σας προτείνουμε, το οποίο θα το φτιάξετε πανεύκολα και γρήγορα, μέσα σε 10 λ, για να το βάλετε στη κατάψυξη. Μια εξαιρετικά εύκολη συνταγή, για αρχάριους, (βασική ιδέα, προσαρμοσμένη από εδώ) για έναν υπέροχο σοκολατένιο κορμό με στρώσεις έτοιμου παγωτού σοκολάτας, μπισκότα σάντουιτς και μπισκότα όρεο, καλυμμένο με σαντιγί, μπισκότα όρεο και μερέντα. Ακόμα το σκέφτεστε;;;;

Υλικά συνταγής

500-600 γρ. παγωτό σοκολάτα (όσο πάρει ανάλογα με τη φόρμα σας)

5 παγωτά σάντουιτς βανίλιας ή ανάμικτα βανίλια-σοκολάτα σας

12 μπισκότα όρεο, θρυμματισμένα σε μικρά κομματάκια

1/2 φλ. τσαγιού μερέντα + 3 κ.σ. γάλα

¾ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, καλά παγωμένη από το ψυγείο

Διαφήμιση

Εκτέλεση συνταγής

Βγάζετε το παγωτό σας από τη κατάψυξη 20 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει τόσο όσο να μπορείτε να το χειριστείτε. Όταν σχεδόν έχει ξεπαγώσει το παγωτό σας, ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι τη μερέντα με τις 3 κ.σ. γάλα και ανακατεύετε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η μερέντα και έχετε ένα ελαφρώς ρευστό μείγμα. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να χλιαρίνει.

Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, κατά προτίμηση μεταλλική, με διάσταση βάσης 23×13 εκ. περίπου και τη στρώνετε στη βάση και τα τοιχώματά της με πλαστική μεμβράνη την οποία αφήνετε να προεξέχει έξω από τις μεγάλες πλευρές της φόρμας για να ξεφορμάρετε εύκολα το παγωτό σας.

Μόλις μαλακώσει το παγωτό απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση της φόρμας 1 στρώση παγωτό 2 εκ. πάχους περίπου, φροντίζοντας να καλύψετε καλά όλες τις γωνίες του. Από πάνω στρώνετε τα παγωτά σάντουιτς, το ένα δίπλα στο άλλο, πιέζοντάς τα ελαφρώς με το χέρι σας μέσα στο παγωτό. Ανάλογα με τη φόρμα σας ίσως χρειαστεί να κόψετε κάποιο από τα παγωτά για να καλυφθεί πλήρως η φόρμα.

Πάνω από τα παγωτά σάντουιτς απλώνετε ομοιόμορφα τη μερέντα και τη πασπαλίζετε με τα 3/4 της ποσότητας των θρυμματισμένων όρεο. Τελειώνετε απλώνοντας από πάνω άλλη μια στρώση παγωτό σοκολάτας, ισιώνετε την επιφάνειά του, το καλύπτετε με τη πλαστική μεμβράνη που προεξέχει και το βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.

Πριν το σερβίρετε το βγάζετε από τη κατάψυξη 5 λ νωρίτερα και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Χτυπάτε τη κρύα κρέμα γάλακτος με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί και την απλώνετε πάνω από το παγωτό. Πασπαλίζετε από πάνω τα υπόλοιπα 1/4 θρυμματισμένα όρεο, κόβετε το παγωτό σας σε φέτες, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι που έχετε βυθίσει σε ζεστό νερό, και σερβίρετε.

Πηγή

Διαφήμιση

logo