share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Παγωτό γιαούρτι με σος σοκολάτας

Παγωτό γιαούρτι με σος σοκολάτας

Ένα υπέροχο παγωτό γιαούρτι περιχυμένο με σπιτική σος σοκολάτας. Η γεύση του παγωτού γεμάτη και δροσερή με τη βασική όμως προϋπόθεση να σας αρέσει το γιαούρτι. Αν ναι.. τότε θα ενθουσιαστείτε με τη γεύση του… Η συνταγή (από εδώ,) είναι πραγματικά πολύ εύκολη και αξίζει το κόπο να τη δοκιμάσετε για να απολαύσετε ένα εξαιρετικό παγωτό.

Υλικά συνταγής

Για το παγωτό:

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά

200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

200 ml ξινόγαλα

100 γρ. ζάχαρη

2 κ.σ. βότκα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

Διαφήμιση

Για τη σος σοκολάτας:

1 φλ. τσαγιού κομματάκια σοκολάτας κουβερτούρας

3 κ.σ. σπορέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

Για το παγωτό: Τοποθετείτε όλα τα υλικά για το παγωτό σε ένα μεγάλο μπολ, τα ανακατεύετε καλά με το σύρμα. Βάζετε το μπολ στο ψυγείο για 30 λ.

Με παγωτομηχανή: Κατόπιν αδειάζετε το μείγμα στη παγωτομηχανή και ετοιμάζετε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της. Όταν είναι έτοιμο το μεταφέρετε σε κατάλληλο σκεύος και το τοποθετείτε στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.

Για τη σως σοκολάτας: Ρίχνετε σε πυρίμαχο σκεύος τις σταγόνες σοκολάτας και τις λιώνετε σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων αν είστε εξοικειωμένοι). Αφαιρείτε το μπολ από τη φωτιά, ρίχνετε το σπορέλαιο και ανακατεύετε.

Όταν θέλετε να το σερβίρετε το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 20-25 λ. Μετά το περιχύνετε με τη σος σοκολάτας η οποία λίγα δευτερόλεπτα αφού έρθει σε επαφή με το παγωτό, σταθεροποιείται και σκληραίνει.

Σημείωση: Χωρίς παγωτομηχανή: Το παγωτό στη παγωτομηχανή γίνεται ανεπανάληπτο. Αν δεν έχετε όμως θα το κάνετε με το παραδοσιακό τρόπο δηλ.: βάζετε αρχικά το μείγμα στο ψυγείο για 30 λ και μόλις κρυώσει καλά το μεταφέρετε σε κατάλληλο σκεύος και θα το τοποθετήσετε στη κατάψυξη. Μετά από 1½ ώρα το βγάζετε και το ανακατεύετε ελαφρά με ένα κουτάλι. Μετά από 2 ώρες κάνετε το ίδιο ξανά και πάλι μετά από 1 ώρα. Μπορείτε να το κάνετε και 4 φορά αν δεν έχει παγώσει ήδη πολύ. Αυτό γίνετε για να μη κρυσταλλώσει αλλά να αφρατέψει το παγωτό και να έχει κρεμώδη υφή όταν το σερβίρετε όπως θα έχει με τη παγωτομηχανή.

Πηγή

Διαφήμιση

logo