share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Παγωτό cheesecake φράουλας με ζαχαρούχο γάλα

Παγωτό cheesecake φράουλας με ζαχαρούχο γάλα

Ένα εξαιρετικό παγωτό cheesecake με φρέσκες ώριμες φράουλες για να το απολαύσετε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και όχι μόνο. Μια απλή και εύκολη συνταγή με λίγα υλικά (από εδώ) για να απολαύσετε εσείς και οι μικροί και μεγάλοι καλεσμένοι σας αυτό το υπέροχο παγωτό όλες τις ώρες σε όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

1/2 φλ. τσαγιού μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα

450 γρ. φρέσκιες ώριμες φράουλες

2 κ.γ. ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε μια μακρόστενη μεταλλική φόρμα για κέικ με διάσταση 21×11 εκ. περίπου και τη στρώνετε σταυρωτά 2 κομμάτια λαδόκολας τα οποία θα πρέπει να προεξέχουν περιμετρικά πάνω από τα τοιχώματα 7 εκ. περίπου και από τις 4 πλευρές.

Διαφήμιση

Σε ένα μπολ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, το τυρί κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα, στην υψηλή ταχύτητα, για 3-5 λ ή μέχρι να έχετε ένα παχύρευστο αφράτο μείγμα στο οποίο θα σχηματιστούν “πτυχές” στη κορυφή του.

Βάζετε τις μισές φράουλες σε μπλέντερ ή σταδιακά σε μούλτι και τις πολτοποιείτε σε “πουρέ”.

Ρίχνετε το μισό μείγμα κρέμας τυριού μέσα στη φόρμα, το απλώνετε ομοιόμορφα και χτυπάτε τη φόρμα στο πάγκο εργασία σας να εξαλειφθούν τυχόν φυσαλίδες αέρα στη κρέμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το 1/3 του πολτού φράουλας μέσα στο μπολ με το υπόλοιπο μισό μείγμα κρέμας τυριού και ανακατεύετε καλά να αναμιχθούν πλήρως και να έχετε ένα ροζ μείγμα.

Τέλος ρίχνετε, σταδιακά, όλο τον υπόλοιπο πολτό φράουλας μέσα στο μπολ με το ροζ μείγμα, και με ένα μαχαίρι με στρογγυλή μύτη το στροβιλίζετε δημιουργώντας ραβδώσεις πολτού φράουλας, ώστε να έχετε ένα μείγμα σαν “μάρμαρο”.

Με μεγάλο κουτάλι απλώνετε όλο το ροζ-μαρμάρινο μείγμα πάνω από το λευκό μείγμα τυριού, ισιώνετε την επιφάνειά του και ξαναχτυπάτε τη φόρμα στο πάγκο σας να εξαλειφθούν τυχόν φυσαλίδες αέρα στη ροζ-μάρμαρο κρέμα. Καλύπτετε το μείγμα παγωτού με τη λαδόκολλα που προεξέχει περιμετρικά και το βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.

Τριάντα (30) λεπτά πριν το σερβίρετε κόβετε σε κομμάτια τις υπόλοιπες μισές φράουλες, τις τοποθετείτε σε μπολ, τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, τις ανακατεύετε και τις αφήνετε για 25 λ, ανακατεύοντάς τες περιστασιακά να βγάλουν τους χυμούς τους. Βγάζετε το παγωτό σας από τη κατάψυξη, το αναποδογυρίζετε, με τη βοήθεια της λαδόκολας, σε πιατέλα σερβιρίσματος, στρώνετε στην επιφάνειά του τις φράουλες μαζί με τους χυμούς της και το σερβίρετε.

Σημείωση: Αν σας βολεύει μπορείτε αντί για λαδόκολα να στρώσετε πλαστική μεμβράνη τη βάση και τα τοιχώματα της φόρμας, φροντίζοντας και πάλι να αφήσετε αρκετό περιθώριο μεμβράνης περιματρικά, για να μπορέσετε να σκεπάσετε το γλυκό σας όσο θα καταψύχετε και για να το ξεφορμάρετε εύκολα.

Πηγή

Διαφήμιση

logo