share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Παγωμένος κορμός σοκολάτας με μπισκότα και μπανάνες

Παγωμένος κορμός σοκολάτας με μπισκότα και μπανάνες

Ένας υπέροχος, δροσερός και ανάλαφρος κορμός με κρέμα στιγμής σοκολάτας, με μπισκότα και μπανάνες. Ένα γλύκισμα, με 5 μόνο υλικά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μια εύκολη συνταγή (αρχική ιδέα προσαρμοσμένη από εδώ) για το τέλειο επιδόρπιο αλλά και ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας και σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

1 φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου στιγμής κακάο (78 γρ.)

350 ml (1 ¾ φλ. τσαγιού) κρύο γάλα

3 φλ. τσαγιού έτοιμη σαντιγί, κρύα

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (όσα απαιτηθούν)

2 μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες κατά μήκος

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διάσταση βάσης 23×13 εκ. και τη στρώνετε καλά (στη βάση και τα τοιχώματά της) με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας να εξέχει 6 εκ. περίπου περιμετρικά.

Διαφήμιση

Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε τη σκόνη της σοκολατένιας κρέμας στιγμής μαζί με το κρύο γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ για περίπου 2 λ μέχρι να πήξει. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε το 1½ φλ. τσαγιού από τη σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με πολύ απαλές κυκλικές, από κάτω προς τα επάνω, κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως με τη κρέμα στιγμής.

Στρώνετε με μπισκότα τη βάση της φόρμας, σπάζοντας μερικά για να καλυφθεί πλήρως. Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε το 1/4 της σοκολατένιας κρέμας και από πάνω τοποθετείτε τις μισές φέτες μπανάνας. Πάνω από τις μπανάνες απλώνετε ομοιόμορφα άλλο 1/4 από τη σοκολατένια κρέμα.

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία δηλ. τις στρώσεις: μπισκότα, 1/4 κρέμα, τις άλλες μισές φέτες μπανάνας και το υπόλοιπο 1/4 κρέμας . Τελειώνετε με μια στρώση μπισκότων. Καλύπτετε το γλυκό σας γυρίζοντας προς τα μέσα τη πλαστική μεμβράνη που εξέχει από τη φόρμα και βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για τουλάχιστον 5-6 ώρες για να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά.

Στη συνέχεια ξεφορμάρετε το παγωμένο γλυκό σας, αναποδογυρίζοντάς το σε μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος και αφαιρείτε τη πλαστική μεμβράνη. Το καλύπτετε με τα υπόλοιπα 1 ½ φλ. σαντιγί στην επιφάνεια και στα τοιχώματά του, δημιουργώντας σχέδια σαν κύματα με την ανάποδη ενός μικρού κουταλιού. Πασπαλίζετε την επιφάνειά του με μπόλικα θρυμματισμένα πτι μπερ, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Διατηρείτε το υπόλοιπο στη κατάψυξη, φροντίζοντας να το βγάλετε από τη κατάψυξη τουλάχιστον 15 λ πριν το σερβίρετε.

Πηγή

Διαφήμιση

logo