ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Αυγού: Όλα τα καλά αρχίζουν με ένα αυγό…

Παγκόσμια Ημέρα Αυγού: Όλα τα καλά αρχίζουν με ένα αυγό…

Το αυγό δεν είναι απλά μία τροφή, αλλά μία υπερτροφή που μας κάνει καλό από τη βρεφική ηλικία και για όλη τη ζωή μας.

Από τα πρώτα στάδια της ανάπτυξής μας και σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, το αυγό ως διατροφική επιλογή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο: πλούσιο σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα, συμβάλλει

– στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου,

– στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών, ενώ

– ενισχύει τη συγκέντρωση στο σχολείο, στη δουλειά και στο παιχνίδι!

Η αναγνώριση αυτού του πολυδιάστατου αλλά και πολύτιμου ρόλου του αυγού στη διατροφή και τη ζωή μας είναι το κεντρικό μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Αυγού, όπως έχει καθιερωθεί να είναι η δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου κάθε χρόνο.

Για 22η χρονιά φέτος, η Ημέρα αυτή γιορτάζεται σήμερα σε όλο τον κόσμο με ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις που στόχο έχουν να αναδείξουν το αυγό ως… πρωταγωνιστή της καθημερινής διατροφής μας!

Ο Julian Madeley, Γενικός Διευθυντής της World Egg Organization (WEO), της Οργάνωσης που καθιέρωσε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα από το 1996, αναφέρει για τη σημερινή Ημέρα ότι “τα τελευταία 22 χρόνια έχουμε μεταφέρει με επιτυχία το μήνυμα ότι το αυγό έχει ευεργετικές επιπτώσεις στη ζωή και την υγεία μας. Τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες, αποτελεί την πιο οικονομική αλλά ταυτόχρονα και την πιο πλούσια φυσική πηγή πρωτεΐνης και αυτό είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζουμε όλοι».

Αυτό το μήνυμα μοιράζεται σήμερα μαζί σας και η Ένωση Αυγοπαραγωγών Ελλάδας (ΕΑΕ), τα μέλη της οποίας φροντίζουν καθημερινά να φτάνει στο πιάτο κάθε ελληνικής οικογένειας αυτή η φυσική υπερτροφή, που αποτελεί την πιο πλήρη διατροφική επιλογή για όλες τις ηλικίες, καθώς το αυγό πέρα από τη μοναδική γεύση του είναι πλούσιο σε βιταμίνες, φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα.

Διαφήμιση

Οι Έλληνες παραγωγοί-μέλη της ΕΑΕ, πιστοί στη δέσμευσή τους να προσφέρουν υψηλής ποιότητας αυγά στους καταναλωτές, επενδύουν σταθερά στις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, στην ασφάλεια των προϊόντων τους και στην προστασία του περιβάλλοντος, ενισχύοντας παράλληλα και την ελληνική οικονομία. Προς αυτή την κατεύθυνση, και με στόχο την παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων, η ΕΑΕ προχωρά άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου της για την καθιέρωση σήματος ποιότητας και ελληνικότητας των αυγών.

Γνωρίζατε ότι…

– τα αυγά περιέχουν την υψηλότερης ποιότητας πρωτεΐνη που μπορείτε να αγοράσετε;

– ο κρόκος του αυγού είναι μία από τις ελάχιστες φυσικές πηγές βιταμίνης D;

– ένα μεγάλο αυγό περιέχει μόλις 70 θερμίδες και 5 γραμμάρια λίπους;

– η πρωτεΐνη του αυγού περιέχει το ιδανικό μείγμα αμινοξέων που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να φτιάξει ιστό;

– η διατροφική αξία του αυγού μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή του μητρικού γάλατος;

Γι’ αυτούς και για πολλούς ακόμα λόγους, το αυγό είναι μια πραγματική υπερτροφή!

Μάθετε περισσότερα για την Παγκόσμια Ημέρα Αυγού στο www.WorldEggDay.com και αναζητήστε το hashtag #WorldEggDay στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε ακόμη:

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#ανάπτυξη
#ασβέστιο
#αυγό
#βιταμίνες
#γεύση
#διατροφή
#δουλειά
#Έλληνες
#ελληνική
#ηλικία
#θερμίδες
#κρόκος
#οικογένειας
#οικονομική
#παιδιών
#παραγωγοί
#περιβάλλοντος
#πιάτο
#σχολείο
#υγεία