ΧΡΗΣΙΜΑ

Οστεοπόρωση: 7 θαυματουργές Τροφές που θα Δυναμώσουν τα Οστά σας

Οστεοπόρωση: 7 θαυματουργές Τροφές που θα Δυναμώσουν τα Οστά σας

Το να έχουμε δυνατά οστά θα μας κάνει λιγότερο επιρρεπείς σε κατάγματα και οστεοπόρωση μεγαλώνοντας.

Δείτε παρακάτω μερικές τροφές που βοηθούν στην ενδυνάμωση και διατήρηση υγιών οστών:

Λαχανικά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πολύ καλή πηγή θρεπτικών συστατικών για την υγεία των οστών. Εκτός από ασβέστιο, περιέχουν μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και σίδηρο – όλα εκ των οποίων προωθούν τα δυνατά οστά.

Τροφές με πολλές πρωτεΐνες

Εκτός από δυνατά οστά, θα πρέπει να είναι και ευλύγιστα για να μην τραυματίζονται εύκολα. Γι’αυτό και είναι σημαντικό να καταναλώνουμε αρκετές πρωτεΐνες. Πολύ καλές πηγές είναι το κοτόπουλο, τα ψάρια, το τυρί, τα αβγά, το γάλα, το μοσχάρι, το χοιρινό, τα φασόλια και οι ξηροί καρποί.

Ζωμοί

Διαφήμιση

Υπάρχουν πολλές συνταγές που χρειάζονται ζωμούς. Το καλό είναι πως περιέχουν πολλά θρεπτικά από τα κόκαλα, αφού έχουν βραστεί σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετή ώρα. Εάν προσθέσετε και λαχανικά, το αποτέλεσμα διπλασιάζεται.

Σιτηρά ολικής άλεσης

Είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε πολύπλοκους υδατάνθρακες στην διατροφή σας. Έτσι, το σώμα δεν θα στρέφεται στην πρωτεΐνη για ενέργεια. Καλές επιλογές είναι το καφέ ρύζι, το καλαμπόκι, η κινόα, ο αμάραντος, η σίκαλη και προϊόντα από αλεύρι ολικής άλεσης. Όλα περιέχουν μαγνήσιο, που είναι απαραίτητο για την σωστή απορρόφηση του ασβεστίου.

Τροφές πλούσιες σε ιχνοστοιχεία

Είναι σημαντικό να έχουμε αρκετά ιχνοστοιχεία στο σώμα ώστε να έχουμε υγιή οστά. Πολύ καλές πηγές είναι τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά. Να τρώτε αρκετούς ξηρούς καρπούς και σπόρια επίσης.

Κόκαλα που τρώγονται

Κάποιες από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου είναι τα ζωικά μέρη όπου αποθηκεύονται πολλά μέταλλα: τα οστά. Είναι καλή ιδέα να καταναλώνετε κόκαλα όπως στα μπούτια από τα κοτόπουλα, λαιμό στρουθοκάμηλου, οστά κουνελιών, φτερά πάπιας, ολόκληρα ψάρια και άλλα.

Υγιεινά λιπαρά

Τα καλά λιπαρά είναι απαραίτητα για τα υγιή και δυνατά κόκαλα. Τα έλαια των ψαριών είναι καλό να συμπεριλαμβάνονται στην διατροφή σας. Πολύ καλές πηγές είναι τα ψάρια όπως ρέγγα, σκουμπρί, σολομός, σαρδέλες, τόνος και πέστροφα.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αλεύρι
#ασβέστιο
#γάλα
#διατροφή
#ενέργεια
#θερμοκρασία
#θρεπτικά
#ιχνοστοιχεία
#κάλιο
#κοτόπουλο
#λαχανικά
#μοσχάρι
#προϊόντα
#πρωτεΐνες
#ρύζι
#συνταγές
#σώμα
#τόνος
#τυρί
#υγεία