ΥΓΕΙΑ

Οκτώ σημάδια ότι ο οργανισμός σας χρειάζεστε περισσότερο κάλιο (εικόνες)

Οκτώ σημάδια ότι ο οργανισμός σας χρειάζεστε περισσότερο κάλιο (εικόνες)

Το κάλιο είναι ένα μέταλλο απαραίτητο για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Εμπλέκεται σε ευρύ φάσμα βιολογικών διεργασιών, όπως οι συσπάσεις των μυών, η ρύθμιση της επάρκειας υγρών στο σώμα και ο μεταβολισμός των υδατανθράκων.

Διαφήμιση

Μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, ωστόσο, δεν επιτυγχάνει την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη καλίου μέσω της διατροφής. Η δυτικού τύπου διατροφή ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό γι’ αυτό, καθώς είναι φτωχή σε τροφές που παρέχουν το μέταλλο, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί.

Η έλλειψη καλίου (υποκαλιαιμία) διαπιστώνεται όταν τα επίπεδα καλίου βρίσκονται κάτω από τα 3,5 mmol ανά λίτρο αίματος. Η υποκαλιαιμία σπάνια αποδίδεται αποκλειστικά στη φτωχή σε κάλιο διατροφή, αλλά είναι συχνότερα αποτέλεσμα της αιφνίδιας απώλειας μεγάλης ποσότητας υγρών από το σώμα, όπως συμβαίνει για παράδειγμα λόγω της παρατεταμένης διάρροιας, των επαναλαμβανόμενων επεισοδίων εμετού, της υπερβολικής εφίδρωσης ή της μεγάλης αιμορραγίας.

Στην παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε συνοπτικά ποια είναι τα κυριότερα συμπτώματα που υποδηλώνουν έλλειψη καλίου στον οργανισμό.

Πηγή: Healthline

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#διατροφή
#κάλιο
#λαχανικά
#μεταβολισμός
#οργανισμό
#όσπρια
#ποια είναι
#σώμα
#φρούτα