share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Οι τρεις τρόποι για να χάσετε τα παχάκια της κοιλιάς

Οι τρεις τρόποι για να χάσετε τα παχάκια της κοιλιάς

Κάνατε γυμναστική όλο το χειμώνα, αλλά φαίνεται πως δε μπορείτε να χάσετε τα παχάκια της μέσης ή κοινώς το σωσίβιο;

Δεν είστε οι μόνοι..

Η γυμνάστρια Kyla Gagnon, δήλωσε στη Huffington Post ότι πολλοί αγωνίζονται να χάσουν το συγκεκριμένο λίπος, επειδή βασίζονται μόνο στη γυμναστική. “Κάνοντας μόνο ασκήσεις για τη συγκεκριμένη περιοχή, δε θα απαλλαγείτε από το περιττό λίπος. Αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσουν οι μύες κάτω από το λίπος, που είναι σημαντικό,» αναφέρει η Gagnon στη Huffington Post.

“Πρέπει να επικεντρωθείτε σε μια πιο υγιεινή διατροφή και να κάνετε γυμναστική,» συμπληρώνει η γυμνάστρια.

Να μερικοί τρόποι για το πως μπορείτε να απαλλαγείτε από το ενοχλητικό σωσίβιο αυτό το καλοκαίρι:

1. Καταναλώνετε πολλά ωφέλιμα λιπαρά

Τροφές όπως σπόροι και αβοκάντο είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να προσθέσετε ωφέλιμα λιπαρά στη διατροφή σας. Θα πρέπει να καταναλώνετε 25-35% των θερμίδων σας από ωφέλιμα λιπαρά. Από την άλλη, ελαττώστε τα τηγανιτά.

2. Κόψτε τη ζάχαρη και τους ανεπεξέργαστους υδατάνθρακες

Γεμίστε τη διατροφή σας με φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και καθαρή πρωτεΐνη για να μεγιστοποιήσετε την απώλεια βάρους, αναφέρει η Gagnon στη Huffington Post.

3. Βρείτε τρόπους για να κάψετε 100 θερμίδες

Γνωρίζατε ότι απλά καίγοντας 100 θερμίδες ημερησίως μπορεί να βελτιώσει την συνολική κατάσταση της υγείας σας;

Βρείτε απλούς τρόπους για να κάψετε 100 θερμίδες την ημέρα. Με τον καιρό, θα δείτε μια πιο λεπτή μέση, και θα έχετε αποκτήσει συνήθειες που είναι πιο εύκολο να τις συντηρήσετε. Απλές ιδέες για να κάψετε 100 θερμίδες:

-Προσθέστε 20 λεπτά στη βόλτα που κάνετε με το σκύλο σας -Πλύντε το αμάξι

Διαφήμιση

-Περπατήστε ένα παραπάνω χιλιόμετρο -Κολυμπήστε για 15 λεπτά -Ανεβοκατεβείτε τις σκάλες στη δουλειά για 18 λεπτά την ημέρα -Αντικαταστήστε τη μαγιονέζα με μουστάρδα στη διατροφή

-Σταματήστε τη κατανάλωση αναψυκτικών και πιείτε εναλλακτικά νερό -Αντί για κρέμα γάλακτος, βάλτε κόκκινη σάλτσα στα μακαρόνια σας -Παραλείψτε μία φέτα ψωμί από το σάντουιτς σας -Αντί για πατάτες, φάτε σαλάτα

-Πιείτε ένα ποτήρι λιγότερο μπύρα Δοκιμάστε τις παρακάτω ασκήσεις για να στοχεύσετε τα παχάκια της μέσης:

4. Ποδήλατο: Ξαπλώστε ανάσκελα, με τα χέρια σας στα αυτιά σας.

Σηκώστε τα πόδια σε γωνία 90 μοιρών. Σηκώστε το αριστερό γόνατο προς το στήθος και γυρίστε ώστε ο δεξιός σας αγκώνας να αγγίξει το γόνατο, καθώς σηκώνεται. Επαναλάβετε το ίδιο από την άλλη πλευρά. Θα φαίνεστε σαν να ποδηλατείτε σε ένα αόρατο ποδήλατο, στη πλάτη σας.

5. Η σανίδα: Η σανίδα είναι μια άσκηση ενδυνάμωσης όλου του σώματος.

Ακουμπήστε τους αγκώνες και τους πήχεις των χεριών στο πάτωμα και κρατήστε αντίσταση έχοντας τον κορμό σε ευθεία. Τα χέρια σας θα πρέπει να έχουν γωνία 90 μοιρών, η πλάτη και τα πόδια στην ευθεία. Κρατηθείτε για 1-3 λεπτά. Αν δε μπορείτε να μείνετε τόσο, ξεκινήστε με 30 δευτερόλεπτα σε κάθε επανάληψη, και σταδιακά ανεβάστε το χρόνο.

6. Πλάγια σανίδα: Αν θέλετε πραγματικά να νιώσετε το κάψιμο, δοκιμάστε τη παρακάτω άσκηση.

Ξεκινήστε σε πλάγια σανίδα (στο πλάι, τα πόδια στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, αγκώνας λυγισμένος σε 90 μοίρες, οι γοφοί στον αέρα) και κατεβάστε τους γοφούς στο πάτωμα και ξανανεβάστε τους.

Επαναλάβετε 10 με 12 φορές σε κάθε πλευρά. Επικεντρωθείτε στο να έχετε τη πλάτη ίσια και τα οπίσθια σφιχτά.

7. Σανίδα σε μπάλα ισορροπίας: Χρησιμοποιώντας μια μπάλα ισορροπίας, ισορροπήστε τους αγκώνες και του πήχεις των χεριών στο κέντρο της μπάλας.

Τεντώστε τα πόδια πίσω σας, ώστε να κρατάτε αντίσταση πάνω στη μπάλα. Κρατήστε αυτή τη στάση για 2 λεπτά (ή όσο χρόνο αντέξουν οι κοιλιακοί σας).

Ο συνδυασμός υγιεινής διατροφής και γυμναστικής θα σας φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μοιραστείτε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές με τους φίλους σας!

Via:

Διαφήμιση

logo