share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Οι μεγάλες ευτυχίες φτιάχνονται από μικρές στιγμές.

Οι μεγάλες ευτυχίες φτιάχνονται από μικρές στιγμές.

Οι άνθρωποι χαρακτηριζόμαστε από ένα πολυειπωμένο, αρνητικό ουσιαστικό, γένους θηλυκού, αυτό της αχαριστίας. Διακατεχόμαστε από μια εν δυνάμει ευτυχία. Εν δυνάμει, γιατί πάντα αισθανόμαστε ότι δεν ολοκληρώνεται και πάντα κάτι μας λείπει.

Έχουμε τη δουλειά που πάντα επιθυμούσαμε οπότε στον επαγγελματικό τομέα νιώθουμε καλά. Θέλουμε διακαώς να ανέλθουμε επαγγελματικά πιστεύοντας πως έτσι θα ευτυχίσουμε.

Ο ερωτικός τομέας βαίνει εξίσου άψογα. Νιώθουμε πως βρήκαμε το έτερον μας ήμισυ και περιμένουνε πως θα νιώσουμε την απόλυτη χαρά. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει το συναίσθημα της ανολοκλήρωσης, της μειωμένης διάθεσης, της ύπαρξης ενός κενού!

Αχ αυτό το κενό! Πόσες φορές σκεφτήκαμε να πάμε σε ψυχολόγο στην προσπάθεια μας να το εξαλείψουμε. Αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε τι δεν κάνουμε σωστά και έχουμε το αίσθημα της έλλειψης, της απουσίας και όλων των συνώνυμων τους διαρκώς μέσα μας.

Διερωτόμαστε τι είναι αυτό που μπορεί να δημιουργήσει μια ιδανική ζωή και τι είναι αυτό που τελικά φέρνει την ευτυχία;

Το πρόβλημα με εμάς τους ανθρώπους είναι πως δεν υπολογίζουμε τις μικρές στιγμές που επιφέρουν την ευτυχία, αλλά προσπαθούμε διαρκώς με νύχια και με δόντια να αποκτήσουμε τα μεγάλα μήπως τότε αποδεσμευτούμε από αυτό το κενό, μήπως και μπορέσουμε να το γεμίσουμε με λίγη δόση κάλπικης ευτυχίας.

Ακόμα και αν πετύχουμε το ακατόρθωτο, εκείνο το άπιαστο όνειρο που πότε δε φανταζόμασταν πως θα το αγγίξουμε, πάλι κάτι θα μας λείπει ή θα αδημονούμε για κάτι ακόμα πιο μεγάλο. Εν ολίγοις πάντα θα είμαστε ανικανοποίητοι.

Ίσως το να εστιάζουμε στα “μεγάλα» μας απομακρύνει από τις μικρές στιγμές που μας χαρίζουν την πραγματική ευτυχία.

Δώσε βάση στα απλά καθημερινά πράγματα γιατί αυτά είναι που θα σου γεμίσουν την καρδιά σου με ευφροσύνη. Ζήσε το τώρα γιατί το χθες έχει τελειώσει και το αύριο είναι αμφίβολο αν θα έρθει.

Διαφήμιση

Μην παραμελήσεις μετά την δουλειά να πας μια βόλτα με τους συναδέλφους σου. Αυτό θα σε αποφορτίσει από την έντονη ημέρα που είχες και θα σε γεμίσει με ενέργεια για την επόμενη μέρα.

Πιες έναν πρωινό καφέ με τον σύντροφο σου και δώσε αξία ακόμα και σε ένα φιλί στο μάγουλό. Μια μικρή ένδειξη αγάπης είναι αρκετή για να μας γεμίσει με χαρά. Δώσε μια αγκαλιά στους ανθρώπους που αγαπάς και μοίρασε το χαμόγελο σου. Δεν κοστίζει τίποτα.

Μην ψάχνεις να βρεις την ευτυχία σε υλικά αγαθά , σε κενούς ανθρώπους , σε άπιαστα όνειρα αλλά σε εκείνο το χαμόγελο του παιδιού σου που δε μπορεί να συγκριθεί με τίποτα.

Απόβαλε το κακό άγχος που έχεις γιατί δεν επιφέρει καλά αποτελέσματα και μάθε να εκτιμάς το κάθε λεπτό της ζωής σου. Πες ευχαριστώ στο Θεό που ξύπνησες σήμερα υγιής και άδραξε την ημέρα και κάθε λεπτό της.

Η ζωή είναι στιγμές και η πληρότητα έρχεται μέσα από αυτές. Ο καθένας μας ξεχωριστά της δίνει την αξία που εκείνος ορίζει. Είναι καλό να προσπαθούμε για τα όνειρα μας. Το θέμα όμως είναι να μην γινόμαστε υποχείρια τους. Να μην ξεχνάμε να ζούμε και όχι απλά να υπάρχουμε.

Όταν βιώνουμε τις στιγμές σε βάθος, τότε μόνο ζούμε με όλη τη σημασία της λέξεως!

Γράφει η Κυριακή Τσανικίδη

Πηγή

Πηγή

Διαφήμιση

logo