share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Οι Επιστήμονες Αποκαλύπτουν! Ο Φυσικός Χυμός από ΑΥΤΟ το Φρούτο, μειώνει τις Πιθανότητες για Αλτσχάιμερ κατά 75%

Οι Επιστήμονες Αποκαλύπτουν! Ο Φυσικός Χυμός από ΑΥΤΟ το Φρούτο, μειώνει τις Πιθανότητες για Αλτσχάιμερ κατά 75%

Μια παλιά παροιμία λέει: “ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό το κάνει πέρα» και σίγουρα κρύβει κάποια αλήθεια. Μια νέα έρευνα έχει ανακαλύψει ότι η κατανάλωση χυμού μήλο τρεις φορές την εβδομάδα, βοηθά στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ και της καρδιάς.

Ο Δρ. Thomas Shea, νευροβιολόγος, και η ερευνητική του ομάδα στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, ολοκλήρωσαν 10 χρόνια μελέτης των επιδράσεων των μήλων στην υγεία του εγκεφάλου. Μετά από χρόνια πειράματα σε ποντίκια, επιβεβαίωσαν τα ευρήματά τους με μια κλινική δοκιμή στον άνθρωπο.

Είκοσι ένας ασθενείς ηλικίας 72 έως 93, έπιναν τέσσερις γουλιές χυμό μήλο δύο φορές την ημέρα για τριάντα ημέρες. Υπήρξαν βελτιώσεις στη μνήμη τους καθώς οι αρνητικές συναισθηματικές τους διαθέσεις μειώθηκαν.

Ο Δρ. Shea κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εάν πίνουμε χυμό μήλου τρεις φορές την εβδομάδα, θα μειωθούν οι πιθανότητές μας για Αλτσχάιμερ κατά 75%. Και υπάρχουν και άλλα οφέλη. Άλλες μελέτες σε ζώα έδειξαν ότι τα μήλα προστατεύουν την καρδιά, αυξάνουν το μεταβολισμό των λιπιδίων και μειώνουν τη φλεγμονή.

Μια μελέτη του κρατικού πανεπιστημίου της Φλώριδας από τον Δρ. Bahram Arjmandi, στην οποία συμμετείχαν αρκετές γυναίκες ηλικίας 45 έως 65 ετών, ανακάλυψε ότι μια διατροφή με αρκετά μήλα μείωσε τη χοληστερίνη στις γυναίκες κατά 23% σε έξι μήνες. Οι γυναίκες έχασαν επίσης τριάμισι κιλά κατά μέσο όρο.

Πώς να φτιάξετε χυμό μήλο μόνοι σας.

Τα συμβατικά καλλιεργημένα μήλα κυριαρχούν συνήθως στον κατάλογο με τα υπερβολικά ψεκασμένα με φυτοφάρμακα φρούτα και λαχανικά. Άρα να προτιμάτε βιολογικά μήλα ή μήλα που καλλιεργούνται τοπικά.

Ο βιολογικός και μη φιλτραρισμένος χυμός μήλου είναι ο καλύτερος. Αλλά ο καλύτερος τρόπος για να πιείτε τον χυμό σας είναι μόλις ακριβώς τον ετοιμάσετε. Έτσι, τα μήλα δεν θα χάσουν την θρεπτική τους αξία και θα πάρετε όσο το δυνατό περισσότερες βιταμίνες.

Συνιστάται ένας αποχυμωτής με αργή ταχύτητα. Αυτή είναι μια αξιόλογη επένδυση αν σκοπεύετε να κάνετε οποιοδήποτε χυμό. Το καλύτερο είναι να μην ξεφλουδίζετε τα μήλα, αλλά να τα κόψετε σε κομμάτια αρκετά μικρά για τον αποχυμωτή και να συμπεριλάβετε τα κουκούτσια και τις φλούδες τους. Αν θέλετε, προσθέστε ένα μικρό κομμάτι αποφλοιωμένης ρίζας τζίντζερ μέσα στον αποχυμωτή. Αυτή, προσθέτει περισσότερη αντιφλεγμονώδη προστασία στον χυμό σας. Μπορεί επίσης να προσθέσετε ένα λεμόνι. Πίνετε αυτόν τον φρέσκο χυμό τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Διαφήμιση

Πρόωρα συμπτώματα της νόσου του Αλτσχάιμερ

Είναι καλύτερο να επισκεφτείτε έναν γιατρό αν η σύγχυση, η ομίχλη και η απώλεια μνήμης μπαίνουν στην καθημερινή σας ζωή. Ο χυμός μήλου είναι καλή επιλογή, αλλά μπορεί να μην είναι αρκετή εάν τα συμπτώματα έχουν ήδη εμφανιστεί.

Οι ορθομοριακοί ιατροί ειδικεύονται στη θεραπεία αυτών των ασθενειών, χρησιμοποιώντας υψηλής δόσης συμπληρώματα βιταμινών και ανόργανων συστατικών, όπως η βιταμίνης C. Έχουν δει μεγάλη επιτυχία με όλους τους τύπους προβλημάτων του εγκεφάλου, χρησιμοποιώντας μεγάλες δόσεις νιασίνης, γνωστής και ως βιταμίνη Β3. Αυτή η βιταμίνη βοηθά στην παραγωγή κυτταρικής ενέργειας στον εγκέφαλο.

Η κατανάλωση μιας κουταλιάς σούπας καθαρού παγωμένου λαδιού καρύδας ημερησίως, αναστρέφει το προχωρημένο Αλτσχάιμερ. Η Δρ Mary Newport ανέτρεψε το προχωρημένο στάδιο Αλτσχάιμερ του συζύγου της, το οποίο δεν μπορούσε να βελτιωθεί με φαρμακευτικά προϊόντα, αφού ανακάλυψε ότι το φρέσκο έλαιο καρύδας έχει τριγλυκερίδια μεσαίας αλυσίδας που το ήπαρ μπορεί εύκολα να μετατρέψει σε κετόνες ενίσχυσης της μοριακής ενέργειας.

Το έλαιο καρύδας βοηθά επίσης στη δημιουργία “καλής χοληστερόλης», η οποία σχηματίζει μεγάλο μέρος του ιστού στον εγκέφαλο και επίσης προστατεύει το κεντρικό νευρικό σύστημα με επικάλυψη μυελίνης.

Η προστασία του ιστού του κεντρικού νευρικού συστήματος και η παροχή ενέργειας από κετόνη, βοηθάει τα κύτταρα του εγκεφάλου να αναστρέψουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Αυτή η παρατήρηση βέβαια χρειάζεται περισσότερη μελέτη για να επιβεβαιωθεί ως κανόνας. Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Πηγή

Διαφήμιση

logo