Τα 8 τρόφιμα που παρέχουν το περισσότερο κολλαγόνο για όμορφο δέρμα
Αν και δεν βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου πάρα πολύ, το τσάι σε οποιαδήποτε από τις ποικιλίες του εμποδίζει τη μείωση του κολλαγόνου με την πάροδο του χρόνου.Όταν είστε νέοι, το κολλαγόνο ανανεώνεται συνεχώς, κάτι που κάνει το δέρμα σας να δείχνει νέο και σταθερό.
Ωστόσο, μετά την ηλικία των 30 ετών, είναι πιθανό να παρατηρήσετε μια μεγαλύτερη τάση για χαλαρή επιδερμίδα και ρυτίδες. 8 τρόφιμα που παρέχουν κολλαγόνο στο δέρμα. Τα τρόφιμα που παρατίθενται παρακάτω είναι γνωστά για το ότι περιέχουν κολλαγόνο ή διευκολύνουν την παραγωγή του για να έχετε ένα όμορφο δέρμα.
1. Σκόρδο
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το σκόρδο πρέπει να είναι στη διατροφή σας. Αυτή η φαρμακευτική τροφή περιέχει πολύ θείο.
Αυτό το προϊόν, το οποίο έχει επίσης ιδιότητες αποτοξίνωσης, συμβάλλει στο σχηματισμό του κολλαγόνου.
Για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να το καταναλώνετε ωμό ή σε κάψουλες.
2. Κρεμμύδια
Τα κρεμμύδια ανήκουν στην ίδια οικογένεια με το σκόρδο και περιέχουν επίσης θείο.
Η κατανάλωσή τους αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
Επιπλέον, χάρη στην περιεκτικότητά τους σε θείο, διευκολύνουν την εξάλειψη των τοξινών από το σώμα.
3. Λιπαρά ψάρια
Αν και δεν περιέχουν πολύ κολλαγόνο, πρέπει να επισημανθεί ότι είναι πλούσια σε λυσίνη. Αυτό το αμινοξύ είναι θεμελιώδες για το σχηματισμό κολλαγόνου για όμορφο δέρμα.
Επιπλέον, είναι πλούσια σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι πραγματικά καλά για τη θρέψη του δέρματός σας.
Ωστόσο, αξίζει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι τα μεγάλα ψάρια (σολομός, τόνος, ξιφία) μπορούν επίσης να περιέχουν βαρέα μέταλλα.
Επομένως, συνιστάται να επιλέγετε μικρότερα ψάρια, όπως σαρδέλες, σκουμπρί ή αντσούγιες.
4. Κρέας
Το κολλαγόνο είναι αυτό που κάνει το κρέας σκληρό. Οι σκληρές ίνες του είναι που το κάνουν δύσκολο στη μάσηση.
Συστήνουμε ιδιαίτερα το βόειο κρέας, το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα. Ορισμένα μέρη των ζώων, όπως τα πόδια, περιέχουν πολύ κολλαγόνο.
5. Ζωμός οστών
Αν θέλετε ένα πραγματικά υγιεινό φαγητό πλούσιο σε κολλαγόνο, θα πρέπει να δοκιμάσετε ζωμό από κόκκαλα.
Είναι στην πραγματικότητα μια πολύ παραδοσιακή συνταγή που γίνεται με ζωμό κρέατος (συμπεριλαμβανομένων των οστών) και με λαχανικά που μαγειρεύονται σε χαμηλή θερμοκρασία για πολλές ώρες.
Έτσι φτιάχνεται εδώ και δεκαετίες. Η διαδικασία αυτή σας επιτρέπει να εξάγετε τα θρεπτικά συστατικά από τα οστά.
6. Μούρα
Τα μούρα, όπως βατόμουρα, σταφίδες και βατόμουρα, καθώς και παρόμοια φρούτα όπως φράουλες, είναι πολύ πλούσια σε λυκοπένιο.
Αυτή η αντιοξειδωτική ουσία, η οποία επίσης βρίσκεται σε κόκκινα λαχανικά, ενισχύει την έκκριση του κολλαγόνου.
7. Γαλακτοκομικά προϊόντα
Το γάλα και τα παράγωγά του περιέχουν υψηλά επίπεδα προλίνης και λυσίνης. Αυτά τα αμινοξέα ενισχύουν το σχηματισμό του κολλαγόνου.
Ωστόσο, για να βελτιώσετε την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, σας προτείνουμε να τα καταναλώνετε εκτός των κύριων γευμάτων σας.
8. Τσάι
Το τσάι είναι ένα ρόφημα με αρχαίες καταβολές με πολλά οφέλη για την υγεία, όπως ένα όμορφο δέρμα. Σε αυτήν την περίπτωση, το επισημαίνουμε λόγω του ότι περιέχει κατεχίνη.
Αυτά τα συστατικά είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και εμποδίζουν τη μείωση του κολλαγόνου που συμβαίνει όσο μεγαλώνετε.
Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικές ποικιλίες τσαγιού: μαύρο, κόκκινο, πράσινο ή λευκό
Πηγή