share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Οι 13 τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο.

Οι 13 τροφές που δεν πρέπει να βάζεις στο ψυγείο.

Τα τρόφιμα που παραμένουν πιο φρέσκα σε θερμοκρασία δωματίου παρά στο κρύο περιβάλλον ενός ψυγείου.

Είναι η ρουτίνα σου. Γυρνάς με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ και σχεδόν ό, τι τρώγεται, από ψωμί μέχρι καφέ, που δεν το χρησιμοποιείς συχνά ή που θες να το διατηρήσεις φρέσκο, το τοποθετείς με τάξη και ασφάλεια στην ψύξη. Μακάρι να ‘χες μεγαλύτερο ψυγείο, να τα ‘βαζες όλα μέσα, να μη σου σαπίζουν στον πάγκο. Μόνο τις μπανάνες αφήνεις απ’ έξω- γιατί μαυρίζουν-. Κι όμως, η αλήθεια είναι πως πολλά από τα τρόφιμα που θεωρούμε ότι θέλουν ψυγείο για να διατηρηθούν, χρειάζονται απλά θερμοκρασία δωματίου. Το κρύο δεν τους προσφέρει τίποτα.

> Βασιλικός: Κάτω από τους 40 βαθμούς κελσίου, μαυρίζει σε χρόνο dt. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις για εκείνον είναι να τον βάλεις μέσα σε νεράκι για λίγο και μετά σε πλαστική σακούλα για να διατηρήσει την υγρασία του.

> Πατάτες: Αυτό που χρειάζονται είναι απλά ένα δροσερό περιβάλλον. Αποθήκευσέ τις σε μία χάρτινη σακούλα και στο ντουλάπι που δεν πιάνει ήλιος ή θερμότητα συνολικά.

> Κρεμμύδι: Το κρεμμύδι θέλει αέρα. Στην κατάψυξη ή το ψυγείο μόνο το κομμένο. Το ολόκληρο μπαίνει σε χάρτινη σακούλα και όχι μαζί με πατάτες γιατί το κρεμμύδι απελευθερώνει αέριο και υγρασία που τις αλλοιώνει.

> Ντομάτες: Μόνο πάγκο για την ντομάτα. Η ψύξη την αλλοιώνει με αποτέλεσμα να χάνει τη φρεσκάδα και άρα τη γεύση της.

> Καφές: Είναι τυχαίο πως ποτέ, σε καμία σωστή καφετέρια δεν έβαλαν τον καφέ μέσα στο ψυγείο; Η υγρασία του ψυγείου παίρνει μακριά το άρωμα του καφέ. Η καλύτερη λύση είναι το κλείσιμο σ’ ένα αεροστεγές δοχείο.

> Σκόρδο: Βάζεις κι εσύ το σκόρδο στο ψυγείο; Η ιδανική θερμοκρασία για να πάρεις από εκείνο ό,τι θες είναι οι 15-20 βαθμοί. Ένα δοχείο που αναπνέει και το δροσερό ντουλάπι της κουζίνας είναι το καλύτερο location.

Διαφήμιση

> Καυτερή sauce: Ό,τι σε σάλτσα έχει μέσα πικάντικα συστατικά τα διατηρούμε εκτός ψυγείο. Μέσα σ’ αυτό χάνουν βαθμούς από τη “ζέστη» τους.

> Μέλι: Το μέλι στο ψυγείο γίνεται κρύσταλλο, κι αυτό είναι κάτι που δεν θες φαντάζομαι.

> Κομμένο ψωμί: Αν θες να διατηρήσεις το ψωμί για πολύ, το τυλίγεις ολόκληρο σε ένα πανί και το βάζεις στην κατάψυξη. Αν σκοπεύεις να το φας εντός των ημερών, μια χαρά και η ψωμιέρα. Στο ψυγείο στεγνώνει. Καλύτερα να αγοράζεις μικρότερη ποσότητα από το να αποθηκεύεις στο ψυγείο κάτι που θα αλλοιωθεί γευστικά.

> Ξηροί καρποί: Ειδικά τα αποφλοιωμένα ξηροκάρπια που δεν είναι συσκευασμένα, μέσα στο ψυγείο “ποτίζουν» τις οσμές των άλλων τροφών. Τρως καρύδι παγωμένο και έχει γεύση μαρούλι. Ισχύει ό,τι και στ’ άλλα. Ντουλάπι και πάλι ντουλάπι.

> Αβοκάντο: Ένα μπολ ή μια φρουτιέρα είναι το καλύτερο που ΄χεις να κάνεις για σένα και το αβοκάντο σου. Επιλέγεις πάντα ώριμα, σε μικρή ποσότητα για να τα καταναλώσεις άμεσα.

> Ελαιόλαδο: Αν θες βούτυρο, μαργαρίνη ή φυτικό λίπος, υπάρχει στο εμπόριο. Γιατί να παγώσεις το λάδι; δεν προσφέρει τίποτα αυτή η κίνηση.

> Μαύρη σοκολάτα: Το ψυγείο δεν είναι η λύση σχεδόν για καμία σοκολάτα, πόσο μάλιστα για τη μαύρη που θα γίνει πέτρα, ειδικά από ένα σημείο και μετά. Χαλάει η γεύση, άσε που αν η συσκευασία είναι ανοιχτή, τραβάει και τις οσμές. Τοποθέτησέ την σ’ ένα αεροστεγές δοχείο, μακριά από φως και υψηλή θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Ladylike.gr

Διαφήμιση

logo