Υλικά:
3/4 φλ. σπορέλαιο
2 φλ. ζάχαρη
3,5 φλ. αλεύρι
2 φλ. νερό (θερμοκρασία βρύσης)
3 κ.σ. ξύδι
6 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
2 κ.γ. σόδα μαγειρική
Για το γλάσο:
1 φλ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. σπορέλαιο
3 κ.σ. νερό
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κέικ. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το βάζουμε να ψηθεί για 40′ περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό. Αν όταν βγει έχει πάνω του κολλημένη ζύμη, το κέικ δεν είναι ακόμα έτοιμο.
Ετοιμάζουμε το γλάσο: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αν ειναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα. Όταν βγάλουμε το κέικ από τη φόρμα του, ρίχνουμε από πάνω το γλάσο και το κέικ μας είναι έτοιμο!
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou–
MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ