Εάν παίρνετε συμπληρώματα διατροφής για αρκετό καιρό, στο τέλος θα δείτε πως είτε δεν έχουν αποτέλεσμα ή πως στην ουσία κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό. Αντιθέτως, πολλές τροφές που είχαν κακή φήμη, αρχίζουν να ονομάζονται σιγά σιγά ‘Super Foods’! Τα αυγά ανήκουν σ’αυτήν την κατηγορία.
Ιστορικά, υπήρχαν πάντα ευρήματα που έδειχναν πως τα αυγά συντελούσαν στην αύξηση της χοληστερίνης. Αυτό πλέον όμως όμως φαίνεται να καταρρίπτεται από καινούργιες έρευνες που έχουν βρει πως το σώμα σταματάει να παράγει από μόνο του χοληστερίνη, όταν την παίρνει από εξωτερικούς παράγοντες.
Τα καλά νέα δεν τελειώνουν εδώ. Η χοληστερίνη επηρεάζει άμεσα τη δυνατότητα του σώματος να παράγει τεστοστερόνη, οιστρογόνα και κορτιζόλη, κάτι που δείχνει το πόσο σημαντική είναι.
Έρευνα από την ιστοσελίδα “Authority Nutrition” δείχνει ότι από όσους έτρωγαν 1-3 αυγά κάθε μέρα, το 70% δεν είχε αύξηση στα επίπεδα χοληστερίνης και για το υπόλοιπο 30% υπήρξε θετική αλλαγή στην LDL (“κακή χοληστερίνη΄).
Ο μόνος πληθυσμός που επηρεάστηκε αρνητικά ήταν οι Διαβητικοί, στους οποίους εντοπίστηκε αυξημένο ρίσκο για καρδιακά προβλήματα.
Είναι πολύ θετικά αυτά τα νέα, γιατί τα πλεονεκτήματα από την συχνή κατανάλωσή αυγών πρόκειται να φέρουν την επανάσταση.
Το βίντεο που θα δείτε στη συνέχεια αναπτύσσει λεπτομερώς τη δυνατότητα των θρεπτικών στοιχείων που υπάρχουν στα αυγά, εκ των οποίων μερικά είναι βιταμίνες, ασβέστιο και ωμέγα3 – λιπαρά. Επίσης τα αυγά φαίνεται να έχουν την πιο ποιοτική πρωτεΐνη.
Τελικά φαίνεται να είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Εκτός από όσα αναφέραμε, τα αυγά φαίνεται να επηρεάζουν θετικά τα κόκαλα, τα μαλλιά και τα νύχια, λόγω των αμινοξέων και των ιχνοστοιχείων που περιέχουν.
Καλό θα ήταν βέβαια να επιλέγετε αυγά ελευθέρας βοσκής, αντί γι’αυτά του σούπερ μάρκετ, μιας και έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα στα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά που περιέχουν. Δείτε το παρακάτω βίντεο: