Λένε πως τα αυγά διαρκούν 3-5 εβδομάδες στο ψυγείο αλλά στην κατάψυξη μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 6 ολόκληρους μήνες. Ποιος είναι, όμως, ο σωστός τρόπος για να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη;
Ξεκινήστε σπάζοντας όλα τα αυγά που σας έχουν απομείνει και χτυπήστε σας να πρόκειται να φτιάξετε ομελέτα.
Πάρτε ένα ταψάκι για μάφιν και βάλτε σε κάθε βαθούλωμα 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα σας. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το ταψάκι στην κατάψυξη.
Διαχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Μετά από περίπου 3 ώρες μπορείτε να βγάλετε το ταψάκι από την κατάψυξη και να αδειάσετε τα μείγματά σας σε μια πλαστική σακούλα που είναι ειδική για κατάψυξη.
Πριν την βάλετε στην κατάψυξη γράψτε απ’έξω την ημερομηνία που το κάνατε για να θυμάστε πότε τα βάλατε στην κατάψυξη.
Όταν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε αυτά απλά βγάλτε από τη σακούλα όσα χρειάζεστε και αφήστε τα να ξεπαγώσουν στο ψυγείο ή μέσα σε ένα μικρό μπολ το οποίο θα βάλετε μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ με ζεστό νερό για 10 λεπτά.
Βγάζετέ τα από την κατάψυξη όποτε τα χρειάζεστε.
Έπειτα χρησιμοποιήστε τα όπως κάνετε συνήθως.
Τιp: Αν θέλετε να αποθηκεύσετε μόνο τους κρόκους θα πρέπει να τους ανακατέψετε με 1/8 κ.γ. αλάτι ή 1μιση κ.γ. ζάχαρη ανά 4 αυγά έτσι ώστε να διατηρήσετε τα αυγά σας σε τέλεια κατάσταση και στην ιδανική υφή.