Κάθε λεπτό υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο που σκέφτονται πράγματα όπως: θα πέσω, θα τρακάρω, θα πεθάνω, θα αρρωστήσω, θα κερδίσω το λαχείο, θα γίνω διάσημος, θα αποβάλλω, θα παχύνω, θα με κλέψουν, δε θα κοιμηθώ ποτέ, με απατάει, θα σαλτάρω, θα σκοτωθούμε, και άλλα πολλά βέβαια. Πότε οι σκέψεις γίνονται πράξη;
Όλες οι σκέψεις που γίνονται σχηματίζουν μια μάζα ενέργειας που όταν συμπληρωθεί θα “κληρώσει» σε αυτόν που το σκέφτηκε τελευταίος. Πολλοί σκέφτονται ότι θα τρακάρουν ή ότι θα γράψουν το επόμενο απόλυτο best seller. Αυτός που το σκέφτηκε τελευταίος όταν συμπληρώθηκε η απαιτούμενη ενέργεια για να συμβεί, σε αυτόν και θα συμβεί. Λαχείο; Ίσως…
Γι΄ αυτό χρειάζεται να εκπαιδευτείς στο τι να σκέφτεσαι. Πολλοί πιστεύουν ότι η σκέψη δεν έχει σημασία. Ότι ρόλο παίζουν μόνο οι πράξεις. Και δεν έχουν απόλυτο άδικο. Όμως, αυτό που σκέφτεσαι με επιμονή, αυτό έχει και περισσότερες πιθανότητες να έρθει στη ζωή σου. Οπότε, τσέκαρε τις σκέψεις σου!
Το ήξερες ότι το μυαλό μας είναι κάπως… χαζούλικο; Το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη διαφορά ανάμεσα στο αληθινό και στο φανταστικό. Έτσι, όταν κάνεις ωραία σενάρια, το σώμα και ο οργανισμός σου αντιδρούν σαν να τα ζεις.
Υπάρχει ένας άρρηκτος δεσμός ανάμεσα στο πνεύμα και στο σώμα. Ο οργανισμός εκκρίνει ορμόνες που τις πυροδοτεί ένα θετικό ευχάριστο ερέθισμα και δεν τον απασχολεί αν εσύ απλά “μεταφέρθηκες” με το μυαλό σου στην καλοκαιρινή Αστυπάλαια σε μια υπέροχη παραλία ή αν το όντως το βιώνεις αυτή τη στιγμή. Ο οργανισμός σου θα αντιδράσει θετικά στο ερέθισμα χαρίζοντας σου χαρά και χαλάρωση, έστω και για λίγες στιγμές.
Αντίστοιχα, κάθε φορά που σκέφτεσαι πράγματα δυσάρεστα, το σώμα αντιδρά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Δεν το νοιάζει αν είναι αλήθεια ή ψέμματα. Η ανησυχία για τα οικονομικά, τα αισθηματικά ή την υγεία σου, το κάνει να το ζει σαν να έχει ήδη συμβεί.
Δεν υπάρχουν πολλές έρευνες που να έχουν ασχοληθεί εκτεταμένα με τη σύνδεση σκέψης και υλοποίησης. Όμως, μια πρόσφατη οκταεής έρευνα σε 70.000 γυναίκες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι,αυτοί που εστιάζονται στα καλά της ζωής και όχι στις δυσκολίες της, παθαίνουν και πεθαίνουν σε μικρότερα ποσοστά από σοβαρές ασθένειες όπως τα καρδιακά νοσήματα, εγκεφαλικά ή ο καρκίνος. Και αυτό γιατί η χημεία του σώματος τους επηρεάζεται άμεσα από τη σκέψη τους η οποία, με τη σειρά της, επηρεάζει και τον τρόπο ζωής τους,
Στον ιδανικό κόσμο, αυτό το οποίο θα σκεφτόσουν θα συνέβαινε αυτόματα. Μπορείς να διαβάσεις παρακάτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα για το πώς λειτουργεί ο νόμος της υλοποίησης.
Όμως επειδή ο κόσμος μας, και κυρίως εμείς, απέχουμε από το ιδανικό, πάντα υπάρχει αυτό το περιθώριο χρόνου που σου δίνει την ευκαιρία να ξανασκεφτείς και να αποφασίσεις αν αυτό που ζήτησες όντως το θέλεις.
“Η διάρκεια της χρονικής καθυστέρησης ποικίλει κι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Οι Συν-Δημιουργίες που μπαίνουν σε κίνηση με δυνατά συναισθήματα θα περάσουν μέσα από τη χρονική καθυστέρηση πολύ γρηγορότερα. Αν ξεκινήσετε μια Συν-Δημιουργία με πάθος, αυτή θα περάσει το διάστημα καθυστέρησης και θα εκδηλωθεί πολύ γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος που πάντοτε δημιουργείτε τους μεγαλύτερους φόβους σας, επειδή ο φόβος είναι ισχυρό συναίσθημα.” Από το άρθρο: Η χρονική καθυστέρηση της υλοποίησης
Αν περνάει πολύς καιρός για να πραγματοποιηθεί κάτι που θέλεις και εύχεσαι με όλη σου την ψυχή συμβαίνει ίσως γιατί η δόνηση σου απέχει από αυτό που θέλεις να πραγματοποιηθεί. Δε γίνεται να ζητάς να γίνεις 55 κιλά όταν τρως junk food.
Εντωμεταξύ, υπάρχουν και οι παράγοντες χρόνος και κυριολεξίας. Η έννοια του χρόνου στον κόσμο των ιδεών είναι αρκετά διαφορετική από τη δική μας γραμμική αντίληψη του χρόνου. Γι’ αυτό μην ξεχνάς να ζητάς αυτό που θέλεις απόλυτα κατανοητά και να βάζεις και ένα λογικό, γήινο, ανθρώπινο περιθώριο χρόνου για την υλοποίηση.
Δεν είναι τυχαίο ότι βιβλία όπως “Το Μυστικό” και “Ο Αλχημιστής” έχουν κάνει τεράστια επιτυχία. Γιατί ξύπνησαν μέσα μας αυτό που πάντα ξέραμε ή ελπίζαμε Ότι μπορούν με την κατάλληλη δόνηση μας να γίνουν πραγματικότητα τα πιο τρελά μας όνειρα. Γιατί μας αξίζει.
Από την Καίτη Φαρμάκη
ΠΗΓΗ: www.awakengr.com , anewlife.gr