Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα και μερέντα
Υλικά:
450 γρ. μπισκότα 2 φακέλους φυτική σαντιγί Γάλα (σύμφωνα με τις οδηγίες της σαντιγί) 2 μπανάνες σε φέτες 1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σαςΔιαφήμιση
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη σπάτε σε κομματάκια τα μπισκότα. Πασπαλίζετε με το λικέρ και ανακατεύετε να “ποτίσουν” τα μπισκότα. Προσθέτετε τις μπανάνες και ανακατεύετε.Χτυπάτε στο μίξερ τη σαντιγί μέχρι να σφίξει. Κρατάτε λίγη (περίπου 4-5 κ.σ.) σε ένα πιάτο και προσθέτετε την υπόλοιπη ποσότητα στη λεκάνη με τα μπισκότα και ανακατεύετε.
Στρώνετε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο πυρέξ. Ανακατεύετε καλά τη μερέντα με τη σαντιγί που κρατήσατε και στρώνετε δημιουργώντας “νερά” πάνω από το μείγμα μπισκότων. Πασπαλίζετε με τις νιφάδες σοκολάτας, σκεπάζετε το πυρέξ με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 3-4 ώρες.
ΠΗΓΗ: www.xrysessyntages.gr