Οι πιο ευχάριστες μπόμπες!! Νόστιμες και με … έκρηξη γεύσης!!
Yλικά
200 γραμμάρια πατάτες βρασμένες και αλεσμένες
100 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά ξηρή
Λίγο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Για την γέμιση:
3 φέτες ζαμπόν
Τυρί κίτρινο ( όποιο μας αρέσει)
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και όταν μαγειρευτούν τις κάνουμε πουρέ.
Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, τη παρμεζάνα, τη μαγιά και το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Όταν η ζύμη είναι μαλακιά και ελαστική, φτιάχνουμε μπάλες και τις γεμίζουμε μέσα με το τυρί και το ζαμπόν, κλείνοντας καλά τα άκρα τους για να μη φύγει η γέμιση.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις μπάλες πατάτας.
Αν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνισμα, μπορούμε να μαγειρέψουμε στο φούρνο, προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou–
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ