Μουσακάςμε λαχανικά ψημμένα στο φούρνο χωρις λάδι ελαφρύς !!!
Κρέμα
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνω 1 λίτρο γάλα μακράς διαρκείας η φρέσκο η αλλιώς ένα κουτί γάλα εβαπορέ και ένα νερό με 3 καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνω μέσα 5 κουταλιές σούπας καλά γεμάτες κορν φλάουρ που το έχω διαλύσει πρώτα σε μια κούπα με χλιαρό γάλα’.
Ανακατεύω καλά μέχρι να πήξει και όπως είναι καυτό ρίχνω μέσα 2 αυγά μόνο τους κρόκους τα οποία τα έχω χτυπήσει νωρίτερα.
Επίσης ρίχνω και 2 χούφτες τυρί πεκορίνο και τυρί σκληρό Δανίας αλάτι και ή ότι άλλο θέλετε μοσχοκάρυδο.και λίγο
Λαχανικά
Από λαχανικά βάζω πατάτα και μελιτζάνα μόνο και ψήνω πάνω σε λαδόκολλα στο γκριλ του φούρνου σκέτες τις μελιτζάνες και πατάτες χωρίς ίχνος λάδι από πάνω μόνο με αλάτι και ο μουσακάς μου βγαίνει πολύ ελαφρύς χωρίς καθόλου λάδι μέσα..!!
Κιμά
Τον κιμά τον ετοιμάζουμε όπως στα μακαρόνια λίγο λάδι κρεμμύδι σοτάρισμα μετά τον κιμά τον οποίο τον –σπάμε με ξύλινη κουτάλα πελτέ ντομάτας 2 ώριμες ψιλοτριμμένες ντομάτες αλατοπίπερο λίγο νερό να μαγειρευτεί και λίγο ψιλομκομμένο μαιντανό .
Gogo Samiou –
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ