share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Μωσαϊκό με επικάλυψη σοκολάτας και φράουλες

Μωσαϊκό με επικάλυψη σοκολάτας και φράουλες

Υπέροχο μωσαϊκό με επικάλυψη σοκολάτας και φράουλες. Μια εύκολη συνταγή για ένα, πάντα ευπρόσδεκτο από μικρούς και μεγάλους, σοκολατένιο γλύκισμα.

Υλικά συνταγής

Για το κορμό:

250 γρ. βούτυρο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

3 κ.σ. κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο

1½ πακέτα μπισκότα πτι μπερ

3 κ.σ. κονιάκ

Για την επικάλυψη:

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Διαφήμιση

50 ml κρέμα γάλακτος

φράουλες κομμένες στη μέση

Εκτέλεση συνταγής

Για το κορμό: Σε ένα κατσαρόλι, σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το κονιάκ και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Ρίχνετε και το κακάο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρετε το κατσαρόλι από τη φωτιά, μεταφέρετε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και το αφήνετε για 5-7 λ να μισο-κρυώσει.

Θρυμματίζετε τα μπισκότα με τα χέρια σας, τα προσθέτετε στο μπολ με το σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να κατανεμηθούν ισομερώς.

Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψάκι/ φόρμα με αποσπώμενη βάση που να χωράει το μείγμα σας και το στρώνετε με μεμβράνη στη βάση και τα τοιχώματα, φροντίζοντας να προεξέχει περιμετρικά 2 εκ. Αδειάζετε μέσα το μείγμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στη κατάψυξη μέχρι να σφίξει.

Για την επικάλυψη: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Βγάζετε το κορμό από τη κατάψυξη το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το περιχύνετε με το μείγμα λιωμένης σοκολάτας. Γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες και σερβίρετε.

Πηγή

Πηγή

Διαφήμιση

logo