Από ό,τι φαίνεται ο φούρνος μικροκυμάτων δεν είναι η καλύτερη επιλογή.
Κανείς δεν θέλει να πλένει τα πιάτα του με ένα σφουγγάρι γεμάτο μικρόβια. Γι’αυτό και πρέπει να καθαρίζετε το σφουγγάρι σας συχνά. Ποιος είναι, όμως, ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού;
Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3/4 φλ. χλωρίνης και 1 λίτρο νερό. Μέσα στο μείγμα βουτήξτε το σφουγγάρι για 5 λεπτά. Έπειτα πλύντε το καλά και το σφουγγάρι σας είναι έτοιμο για χρήση.
Σε τεστ που έχουν γίνει η χλωρίνη σκοτώνει το 99,9% των βακτηρίων και των μικροβίων.
Καθαρίζετε το σφουγγάρι σας μια φορά την εβδομάδα και φρόντίζετε να το αλλάζετε κάθε 2-3 εβδομάδες. Αυτό, βέβαια, έχει να κάνει με το τι χρήση του κάνετε.
Η χλωρίνη είναι η πιο αποτελεσματική.
Παρόλο που το καθάρισμα του σφουγγαριού με χλωρίνη είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, υπάρχουν άλλες 3 μέθοδοι τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιείτε αν δεν θέλετε να πλύνετε με χλωρίνη το σφουγγάρι σας.
Φούρνος Μικροκυμάτων Αμέσως μετά τη χλωρίνη ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ο αμέσως επόμενως αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού. Βάλτε μέσα σε ένα μπολ 1/4 φλ. νερό και βουτήξτε μέσα το σφουγγάρι σας. Βάλτε το μπολ μέσα στο φούρνο και αφήστε το για 1 λεπτό.
Πλυντήριο Πιάτων Βάλτε απευθείας το σφουγγάρι μέσα στο πλυντήριο και πλύντε το κανονικά.
Ξίδι Η μέθοδος του ξιδιού απολυμαίνει το σφουγγάρι κατά 99,6% από τα βακτήρια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βουτήξετε το σφουγγάρι σας μέσα σε ένα μπολ γεμάτο ξίδι. Αφήστε το εκεί για 5 λεπτά και έπειτα ξεπλύντε το.