ΥΓΕΙΑ

Μην τα ξαναφάς ποτέ μετά τις 9 το βράδυ

Μην τα ξαναφάς ποτέ μετά τις 9 το βράδυ

Υπάρχουν τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνουμε μετά τις εννιά το βράδυ γιατί δύσκολα θα κοιμηθούμε ευχάριστα και άνετα. Αυτές οι τροφές είναι οι παρακάτω!

Γάλα

Αν και θεωρείται μια υγιής πηγή πρωτεϊνών και ασβεστίου, το πρόβλημα με το να πίνεις ένα ποτήρι γάλα πριν τον ύπνο είναι η περιεκτικότητα σε λακτόζη που προκαλεί δυσπεψία. Αν ειδικά έχεις στομαχικά προβλήματα, είναι καιρός να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια. Εκτός από τη λακτόζη, το γάλα περιέχει και ζάχαρη. Σίγουρα δεν θέλεις με τίποτα μια ισχυρή δόση ζάχαρης πριν πέσεις στο κρεβάτι γιατί το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να μην κλείσεις μάτι.

Πίτσα

Διαφήμιση

Ονειρεύεσαι μια σπέσιαλ ατομική; Αν ναι δεν είσαι μόνος/η αλλά ξέχνα το; Η πίτσα κατατάσσεται από τους διατροφολόγους ως το φαγητό που δεν πρέπει να καταναλώνουμε ποτέ αργά το βράδυ. Μπορείς να απολαύσεις ένα ή δύο λαχταριστά κομμάτια σαν μεσημεριανό.

Ζυμαρικά

Επόμενη τροφή στη λίστα είναι τα ζυμαρικά. Οι θερμίδες που θα σου δώσουν ένα πιάτο θα συσσωρευτούν όλες στην περιοχή της μέσης και στην κοιλία. Είναι προτιμότερο να καταναλώσεις ζυμαρικά μέσα στην ημέρα – για παράδειγμα, πριν ή μετά την προπόνηση, όταν το σώμα σου χρειάζεται πραγματικά την πρόσληψη υδατανθράκων.

Σοκολάτα

Η σοκολάτα δεν περιέχει μόνο πολύ ζάχαρη άρα και συσσωρευμένο λίπος, περιέχει επίσης και καφεΐνη. Όπως καταλαβαίνεις και θα παχύνεις αλλά και θα χάσεις τον ύπνο σου. Σοκολάτα μόνο μέσα στην ημέρα.

Via:

Διαφήμιση
TAGS:
#γάλα
#δόση
#ζάχαρη
#Ζυμαρικά
#ημέρα
#θερμίδες
#καιρός
#περιοχή
#πιάτο
#προβλήματα
#σοκολάτα
#σώμα
#φαγητό