share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Μελόπιτα χωρίς ζάχαρη με ανθότυρο ή ανάλατη μυζήθρα

Μελόπιτα χωρίς ζάχαρη με ανθότυρο ή ανάλατη μυζήθρα

Μελόπιτα χωρίς ζάχαρη με ανθότυρο ή ανάλατη μυζήθρα

Υλικά

6 άτομα

600 γρ. ανθότυρο ή ανάλατη μυζήθρα

150 γρ. μέλι

3 αυγά

1 κ.σ. κορν φλάουρ

1/2 κ.γ. αλάτι

βανίλια ή ξύσμα λεμονιού για άρωμα

Προαιρετικά: κανέλα τριμμένη και μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση (40 λεπτά°

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC

Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μας

Και ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή πηρούνι μέχρι να ενωθούν

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 20 εκατοστών

Αδειάζουμε το μίγμα μας και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια

Σερβίρουμε προαιρετικά με λίγο μέλι και κανέλα τριμμένη, ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου

Δείτε το αναλυτικό βίντεο της συνταγής:

Πηγή: cookpad.com και Ivy Liacopoulou, womantoc.gr

logo