share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Μελιτζανόπιτα με τραγανό φύλλο και πλούσια αφράτη γέμιση !!!

Μελιτζανόπιτα με τραγανό φύλλο και πλούσια αφράτη γέμιση !!!

Υλικά:

*3-4 μελιτζάνες φλάσκες

*3 πράσα κομμένα στη μέση, πλυμμένα καλά και ψιλοκομμένα

*½ πακέτο φύλλο κρούστας

*250 γρ. γραβιέρα

*150 γρ. κεφαλοτύρι

*100 γρ. φέτα

*1 ½ κ.γ. κύμινο

*2 κλωνάρια δενδρολίβανο (μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα)

*100 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και χαράζουμε τη σάρκα τους με ένα μαχαιράκι, εσωτερικά, σταυρωτά.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τις μελιτζάνες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Ρίχνουμε λάδι, πιπέρι, αλάτι και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Ψήνουμε τις μελιτζάνες.

Διαφήμιση

Όταν ψηθούν αφαιρούμε από το φούρνο και όταν κρυώσουν λίγο αδειάζουμε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι και την ψιλοκόβουμε.

Ψιλοκόβουμε το πράσο σε ροδέλες.

Σοτάρουμε το πράσο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το κύμινο και το δενδρολίβανο.

Σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα

Στη συνέχεια βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά.

Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί αλείφοντας το κάθε ένα ξεχωριστά με ελαιόλαδο.

Προσέχουμε να μην ακουμπάμε το πινέλο στο φύλλο.

Προσθέτουμε τη γέμιση στη μέση.

Τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί τα γυρνάμε προς τα μέσα ένα ένα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο με τη βοήθεια ενός πινέλου και κλείνουμε την πίτα μας με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε καλά ένα ένα.

Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

Από

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή

Διαφήμιση

logo