Υλικά
5–6 μεγάλες Μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πιπεριά ότι έχετε ψιλοκομμένη
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
3 αυγά
1 κούπα τριμμένο τυρί σκληρό τύπου Μετσόβου πικάντικο
300 γραμ φέτα
4 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά -γαλέτα-
7 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Σουσάμι
1 πακέτο φύλλο για πίτες
Βράζουμε τα κυβάκια μελιτζάνας μέσα σε μπόλικο αλατόνερο για λίγα λεπτά .
Τις στραγγίζουμε πολύ καλά.
Σε ένα τηγάνι με το λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μαζί και τα σκόρδα ,την πιπεριά τις ντομάτες για λίγη ώρα –τόση όση να πιουν τα υγρά τους– και τα αδειάζουμε σε μια λεκάνη.
Τσιγαρίζουμε και τα πολύ καλά στραγγισμένα κυβάκια μελιτζάνας να πάρουν λίγο χρώμα και τα προσθέτουμε κι αυτά μέσα στην λεκάνη.
Προσθέτουμε επίσης χτυπημένα τα 3 αυγά ,την τριμμένη κούπα τυρί,την φέτα σπασμένη με τα χέρια,την τριμμένη φρυγανιά,και τον μαϊντανό.
Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα 3 πρώτα φύλλα λαδώνοντας ένα -ένα.
Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα.
Συνεχίζουμε βάζοντας ανά δύο φύλλα και πάντα περασμένα με λίγο λάδι και μείγμα .
Τέλος περνάμε όλη την επιφάνεια με λάδι χαράσσουμε ελαφρά ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς να ψηθεί και να ροδίσει !!
Gogo Samiou-
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ