share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Μάθε τι αξίζεις άνθρωπε και γίνε θεός του εαυτού σου!!!

Μάθε τι αξίζεις άνθρωπε και γίνε θεός του εαυτού σου!!!

Ο άνθρωπος είναι μια μοναδική επίγεια θεότητα, η οποία δεν χαρακτηρίζεται απλά, αλλά ξεχωρίζει επειδή την διακατέχει ο νους. Ο μεγαλύτερος Αθηναίος φιλόσοφος Σωκράτης αναφερόμενος στους Έλληνες, απογόνους του θεού Δία είχε πλήρη γνώση στη παντοδυναμία του πνεύματος.

“Μάθε τι αξίζεις άνθρωπε και γίνε θεός του εαυτού σου» Σωκράτης.

Η φράση του αυτή ερμηνευτικά έχει ενδότερη σημασία, απευθυνόμενο στην ανώτατη ιδιότητα της ανθρώπινης φύσης.

Τι είναι αυτό που διακρίνει τους ανθρώπους σε σχέση με τα πλάσματα του ζωικού και του φυτικού βασιλείου;

Η ανώτατη δύναμη που ονομάζεται θεός του δώρισε την “αντίληψη» και είναι το ικανότερο ον στο πλανήτη. Μέσα από εγκεφαλικά κέντρα να αποδίδεται ερμηνεία. Είναι μία πνευματική διαδικασία που μόνο ο άνθρωπος έχει το προνόμιο να απολαύσει και να διαχειριστεί. Έχει συναίσθημα άρα σκέψη τα οποία οδηγούνε στη πράξη και οι πράξεις επιφέρουν θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις.

Σκοπός του ατόμου είναι το πως θα καταφέρει ο ίδιος να γίνει ο μοναδικός θεός του εαυτού του, μέσα από τι βιώματα και καταστάσεις θα κληθεί να το φέρει εις πέρας.

  • Πως μπορεί να εμποδίσει εξωγενείς παράγοντες;
  • Μπορεί μόνος του;
  • Μπορεί να ζήσει χωρίς την παρουσία κάποιων ανθρώπων;
  • Νιώθει ικανός, έξυπνος, ευάλωτος;
  • Πώς μπορούμε να αποτρέψουμε τις ανασφάλειες ώστε να μην επηρεάσουν τη ζωή μας;

Αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο, να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

● Κοίταξε μέσα σου τι είναι αυτό που ΕΣΥ Θέλεις, τι θα σου χαρίζε ευτυχία.

Μην πέσεις στη παγίδα του τι θα ήθελαν οι άλλοι, πρέπει να δεις πρώτα εσένα, απέβαλε τις ενοχές, δεν είναι εγωιστικό, αναγκαιότητα είναι.

Διαφήμιση

Το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο πολλές φορές για να δούμε τι θέλουμε, μπορούμε να επισκεφθούμε έναν ειδικό, να μιλήσουμε σε έναν αληθινό φίλο ή να διαβάσουμε ένα βιβλίο, η ανάκτηση ανοίγει ορίζοντες και προσφέρει το δικαίωμα της επιλογής ευκολότερα.

● Όταν δεις τι είναι αυτό που θέλεις, θέσε στόχους, ξεκίνα από τον μικρό προς τον μεγαλύτερο, σε περίπτωση που κάτι δεν πάει όπως επιθυμείς μην απογοητευθείς, άλλωστε ένα μικρο βήμα την ημέρα θα γίνει ένα μεγάλο άλμα μακροπρόθεσμα.

Φρόντισε να γεμίσεις το χρόνο σου με ότι σου τονώνει την αυτοπεποίθηση, εργασία, άθληση, εικαστικά.

● Βασικό, απέβαλε τους τοξικούς ανθρώπους από την ζωή σου, δε θα πάθουν τίποτα εάν τους απομακρύνεις, αντίθετα εσύ θα ζημιωθείς γιατί και η ανοχή σου θα εξαντληθεί.

● Απόλυτα κατανοητό ειναι κάποιοι άνθρωποι που θέλουνε βοήθεια να μη μπορούν οικονομικά να τη στηρίξουν, να έχουν άγνοια, να φοβούνται. Για αυτό υπάρχει το διαδίκτυο, η τηλεόραση που σε αυτή τη περίπτωση λειτουργούν ενημερωτικά για δημόσιους φορείς, ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, που είναι αρμόδιοι για τη φροντίδα και περίθαλψη του ατόμου, καθώς και για τη προστασία του.

● Να είσαι περήφανος για αυτό που γεννήθηκες, αναγνώρισε τα λάθη σου και αγάπησε τα, ποτέ και για τίποτα δεν είναι αργά.

Ένας άνθρωπος που κοιτάζει το είδωλο του στον καθρέφτη, ας δει λίγο βαθύτερα, κρατώντας στα χέρια του τη νόηση μπορεί να ευεργετίσει ή να καταστρέψει, κανείς άλλος εκτός από τον εαυτό μας δεν είναι είναι ικανός να καθορίσει την αξία μας.

Το πνεύμα είναι η αρχή της παντοδυναμίας στην επίγεια ζωή.

Χριστίνα Βάιλα – Ψυχολόγος

ΠΗΓΗ: hwww.awakengr.com , psixologikosfaros

Πηγή

Διαφήμιση

logo