share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Μακαρόνια χοντρά με κοτόπουλο και ντομάτα

Μακαρόνια χοντρά με κοτόπουλο και ντομάτα

Πεντανόστιμα χοντρά μακαρόνια με μπουκίτσες κοτόπουλου σε πλούσια σάλτσα ντομάτας. Μια συνταγή για ένα νοστιμότατο, χορταστικό, μυρωδάτο πιάτο με δυόσμο και μυρωδάτα μπαχαρικά, ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο, που αξίζει να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

500 γρ. μακαρόνια χοντρά Νο. 5 ή 3 με τρύπα

500 γρ. μπούτι φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 3 εκ.

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κ.γ. τζίντζερ ξερό σε σκόνη

1/3 κ.γ. κουρκουμάς

1 κιλό ντομάτες, τριμμένες ή κομμένες σε μικρά καρεδάκια, μαζί με το ζουμί τους

1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη

60 ml ούζο (ή λευκό ξηρό κρασί)

Διαφήμιση

5 κλωνάρια δυόσμο, μόνο τα φύλλα τους ψιλοκομμένα

80 ml ελαιόλαδο + 2 κ.σ. ελαιόλαδο επιπλέον

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

τριμμένο τυρί για πασπάλισμα ξερή μυζήθρα, ή πεκορίνο, ή παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά σε δυνατή φωτιά τα 80 ml από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο για 7-8 λ ή μέχρι να ροδίσει απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κουρκουμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά για 2 λ επιπλέον.

Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζετε τα κομμάτια κοτόπουλο από τη κατσαρόλα και τα μεταφέρετε σε μπολ. Ρίχνετε στη κατσαρόλα τις τριμμένες ντομάτες μαζί με το ζωμό τους, το πελτέ και τη ζάχαρη, ανακατεύετε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύετε τη σάλτσα για 10 λ.

Στη συνέχεια ξαναβάζετε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα, μέσα στη σάλτσα, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το ούζο και μαγειρεύετε το φαγητό σας για περίπου 4-5 λ ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Παράλληλα βράζετε τα μακαρόνια σας, σε μπόλικο κοχλαστό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο και τη σάλτσα και τα ανακατεύετε να καλυφθούν. Προσθέτετε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το δυόσμο και τα σερβίρετε πασπαλισμένα με το τριμμένο τυρί.

Πηγή

Διαφήμιση

logo