Tο καλύτερο απλό και χορταστικό φαγητό που σας θα αποζημιώσει με τα αρώματά του και την γεύση του !!!
Για την σάλτσα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
2 μανιτάρια άσπρα κομμένα
1 καρότο κομμένο σε καρέ
1 πράσινη πιπεριά κομμένη
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουτί ντομάτα κονκασέ
αλάτι-πιπέρι
5με 6 φύλλα βασιλικού
1 ξυλάκι κανέλα
λίγη ζάχαρη
2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες -για την γεύση –
ελαιόλαδο
Μακαρόνια τις αρεσκείας μας τα οποία τα βράζουμε ως συνήθως.
Βάζουμε σε κατσαρολίτσα το λάδι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε,προσθέτουμε τα μανιτάρια,το καρότο,την πιπεριά,και τις 2 φέτες ζαμπόν ανακατεύουμε και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Τα σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το κουτί με τα κονκασέ.
Το αλάτι-το πιπέρι-τα φύλλα βασιλικού-λίγη ζάχαρη-το ξυλάκι κανέλας και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Η σάλτσα αυτή θα μπει επάνω από τα μακαρόνια μαζί με τριμμένη κεφαλογραβιέρα !!!
Καλή σας όρεξη !!!
Ελένη Ζαχαρία Καϊτατζή-
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ