Μπορεί αυτή τη συνταγή, τα μήλα στο τηγάνι, να τα έχετε δοκιμάσει σε κάποιο ασιατικό εστιατόριο. Εμείς εδώ, προτείνουμε μια μικρή ακόμη πιο γλυκιά παραλλαγή για εσάς που θέλετε κάτι διαφορετικό να προσφέρετε ή να γευθείτε στα γρήγορα. Πάρτε λοιπόν ωραία μεγάλα μήλα και ξεκινήστε.
Τι χρειάζεστε:
6 μήλα χωρίς τη φλούδα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι νερό
1 ασπράδι αυγού
1 κουταλάκι βανίλια σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λάδι για τηγάνισμα
Κανέλα και ζάχαρη
Για το γλάσο:
4 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Πώς θα ετοιμάσουμε τα μήλα
Πρώτα κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες χοντρές αφαιρώντας τα κουκούτσια κι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση για να γίνουν δαχτυλίδια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να γίνει αφρός και ρίχνουμε το νερό και τη βανίλια. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι χτυπώντας ξανά ελαφρά.
Βουτάμε τα μήλα στο κουρκούτι που μόλις φτιάξαμε και τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι. Μην τα ρίξετε όλα μαζί αλλά λίγα λίγα.
Τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το επιπλέον λάδι και πασπαλίστε με την κανέλα και τη ζάχαρη.
Τώρα τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε προθερμασμένο φούρνο για 5 με 8 λεπτά.
Οση ώρα ψήνονται ετοιμάστε το γλάσο χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί και μόλις τα βγάλετε από το φούρνο περιχύστε τα με το γλάσο και σερβίρετέ τα ζεστά.
Το πιο λαχταριστό γλυκό μήλου είναι έτοιμο!