Πεντανόστιμο λαβράκι στο φούρνο με βουτυράτα λαχανικά. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα εξαιρετικό, υγιεινό πιάτο που θα το απολαύσετε με την οικογένειά σας στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι αλλά και με τους φίλους σας. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
2 λαβράκια (350-400 γρ. το ένα)
3 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο (τύπου Κερκύρας)
2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε λεπτές φέτες ή μικρά καρέ
2 πιπεριές πορτοκαλί, κομμένες σε λεπτές φέτες ή μικρά καρέ
2 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, κομμένα σε λεπτές φέτες ή μικρά καρέ
2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
7-8 φουντίτσες μπρόκολο
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες + 1 λεμονιού ο χυμός
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα λαβράκια, τα λαδώνετε, τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και μόλις κάψει ρίχνετε τις κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα και το μπρόκολο και τα σοτάρετε ελαφρώς για 3 λ. Τα αλατοπιπερώνετε, τα ανακατεύετε και τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα στρώνετε στη βάση ενός λαδωμένου πυρέξ.
Τοποθετείτε τα λαβράκια πάνω από τα λαχανικά, προσθέτετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, τις φέτες λεμονιού, τη πάπρικα και το νερό. Ψήνετε το φαγητό σας για 20 λ περίπου ή μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά του και αποκτήσουν μια τραγανή κρούστα τα λαβράκια. Αν θέλετε πιο βρασμένα τα λαχανικά σας προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό.