share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Κρέμα σοκολάτας σε 10 λεπτά

Κρέμα σοκολάτας σε 10 λεπτά

Μια δροσερή κρέμα σοκολάτας με βελούδινη υφή και υπέροχη γεύση για τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο. Μια απλή εύκολη και εξαιρετικά γρήγορη συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ), έτοιμη σε 10 λ για να τη βάλετε στο ψυγείο να κρυώσει, για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

Για τη κρέμα:

1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες, κρύο κατευθείαν από το ψυγείο

125 γρ. ζάχαρη

2 αυγά μεσαίου μεγέθους

40 γρ. κορν φλάουρ

30 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

Για γαρνίρισμα:

50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη για γαρνίρισμα ή σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη κρέμα και τα ανακατεύετε. Τοποθετείτε τη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύετε διαρκώς και έντονα με αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.

Διαφήμιση

Συνεχίζετε το ανακάτεμα, με λιγότερη ένταση για 8-9 λ ή μέχρι να πήξει καλά η κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αδειάζετε ισομερώς σε ποτήρια ή μπολάκια μεγέθους επιλογής σας. Μόλις κρυώσει τη γαρνίρετε με τριμμένη κουβερτούρα, ή με σαντιγί ή άλλο επιλογής σας.

Τα μυστικά της συνταγής για να φτιάξετε τη τέλεια κρέμα:

Σε αυτή τη συνταγή η αναλογία των υλικών θα πρέπει να είναι ακριβής, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να μην πήξει σωστά η κρέμα. Γι’ αυτό η μέτρηση των υλικών γίνεται μόνο σε γραμμάρια.

Το γάλα θα πρέπει να είναι κρύο, όταν ρίξετε μέσα τα αυγά, διότι, αν έχει προλάβει να ζεσταθεί, θα ψηθούν τα αυγά και θα καταλήξετε με μια σοκολατένια… ομελέτα.

Είναι πολύ βασικό να ανακατεύετε διαρκώς, ενώ πήζει η κρέμα, για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.

Αν προτιμάτε κρύα τη κρέμα, όταν πάψει να είναι καυτή, τη βάζετε στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, προκειμένου να μην πιάσει κρούστα.

Με βάση τη κρέμα δημιουργείστε μόνοι σας, γρήγορα και εύκολα το γλύκισμα επιλογής σας

Φτιάξτε μια πηχτή σαντιγί ή κρέμα στιγμής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση επιλογής σας και δημιουργείστε ένα δροσερό γλύκισμα με στρώσεις σαντιγί ή κρέμας στιγμής και κρέμας σοκολάτας

Σερβίρετε τη κρέμα σας σε μικρά πλαστικά ποτηράκια για τα παιδικά πάρτυ

Πηγή

Διαφήμιση

logo