share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Κρέμα και ζελέ λεμονιού με μπισκότα

Κρέμα και ζελέ λεμονιού με μπισκότα

Μπισκότα σε στρώμα λεμονιού με Πτι Μπέρ. Μια συνταγή για ένα δροσερό γλύκισμα για να το απολαύσετε κρύο όλες τις ώρες με την οικογένειά σας ή τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

24 μπισκότα Πτι Μπερ

Για τη κρέμα:

500 ml φρέσκο γάλα πλήρες

70 γρ. ζάχαρη (4 ½ κ.σ.)

30 γρ. κόρν φλάουερ (3 κ.σ.)

1 αυγό

ξύσμα 1 λεμονιού

Για το ζελέ:

500 ml νερό

Διαφήμιση

2 φακελάκια (20g) ζελατίνη σε σκόνη (2 κ.σ.)

90 γρ. ζάχαρη (6 κ.σ.)

χυμό από 2 μικρά λεμόνια

Εκτέλεση συνταγής

Για τη κρέμα: Ζεσταίνετε αρκετά το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Χτυπάτε σε ένα μπολ το αυγό με τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ. Ρίχνετε το μείγμα στο κατσαρολάκι με το γάλα και σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να βράσει καλά και πήξει η κρέμα. Κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.

Για το ζελέ: Βάζετε σε κατσαρολίτσα τα 250ml νερού προσθέτετε τα φακελάκια με τη σκόνη της ζελατίνης και τα αφήνετε για 10 λ να μουλιάσουν. Μετά βάζετε τη κατσαρολίτσα στη φωτιά και ανακατεύετε σιγοβράζοντας μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.

Κατεβάζετεε από τη φωτιά, συμπληρώνετε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το ανακάτεμα, για να λιώσει η ζάχαρη. Συμπληρώνετε το υπόλοιπο κρύο νερό και ανακατεύετε.

Σε 6 γυάλινα μπολ στρώνετε τη κρέμα σαν πρώτο στρώμα. Από επάνω συμπληρώνετε το ζελέ σαν δεύτερο στρώμα και αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο να κρυώσει χωρίς να σφίξει. Πριν σφίξει βυθίζετε τα μπισκότα Πτι-Μπερ μέσα στα δύο στρώματα ολόκληρα ή σπασμένα στη μέση (4 μπισκότα σε κάθε μπολ) και σερβίρετε.

syntages.papadopoulou.gr

Πηγή

Διαφήμιση

logo