share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Κοτόπουλο γεμιστό με κιμά κάστανα και μήλα

Κοτόπουλο γεμιστό με κιμά κάστανα και μήλα

Ένα πεντανόστιμο, ζουμερό κοτόπουλο γεμιστό με κιμά, κάστανα, μήλα και δαμάσκηνα αρωματισμένα με κονιάκ, ψημένο καλυμμένο με μπέικον για έξτρα γεύση. Μια πανεύκολη στη παρασκευή της συνταγή, γεμάτη αρώματα και τόσο πλούσια υπέροχη γεύση, που θα ξετρελαθούν όλοι όσοι το δοκιμάσουν στο γιορτινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!!!

Υλικά συνταγής

Για το κοτόπουλο:

1 κοτόπουλο 2 κιλά περίπου

200 ml γλυκό κρασί μοσχάτο

2 αστεροειδής γλυκάνισοι

αλάτι πιπέρι

Για τη γέμιση:

200 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

7 κάστανα βρασμένα, κομμένα στα τέσσερα

7 δαμάσκηνα αποξηραμένα, μουλιασμένα σε κονιάκ, κομμένα σε κομμάτια

2 μήλα, καθαρισμένα κομμένα πρώτα σε φέτες και μετά στη μέση

Διαφήμιση

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. βούτυρο

6 φέτες μπέικον

αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε το κιμά πιέζοντάς τον με πιρούνι ή ξύλινη κουτάλα για 7-8 λ περίπου ή μέχρι να γίνει σπυρωτό και αλλάξει χρώμα.

Προσθέτετε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα και τα μήλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 λ περίπου ανακατεύοντας πολύ απαλά. Στη συνέχεια ρίχνετε το μέλι, αλατοπιπερώνετε ανακατεύετε καλά και το αποσύρετε από τη φωτιά.

Για το κοτόπουλο: Βάζετε το μείγμα γέμισης στη κοιλιά του κοτόπουλο. Ράβετε τη κοιλιά με σπάγκο μαγειρικής να θωρακιστεί καλά μέσα η γέμιση. Αλατοπιπερώνετε εξωτερικά το κοτόπουλο, το τοποθετείτε μέσα σε πυρέξ ή γάστρα και καλύπτετε το στήθος του με τις φέτες μπέικον, τοποθετώντας τες σταυρωτά ή σε σειρά τη μια δίπλα στην άλλη και τις στερεώνετε με οδοντογλυφίδες.

Ρίχνετε μέσα στο πυρέξ ή τη γάστρα το κρασί και το γλυκάνισο, σκεπάζετε τη γάστρα με το καπάκι της ή το πυρέξ πολύ καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 2 ώρες.

Στη 1 ώρα ψησίματος, ελέγχετε τα υγρά του φαγητού και αν χρειάζεται προσθέτετε ζεστό νερό, το ξανασκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο. Στη 1½ ώρα ψησίματος το ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να πάρει χρώμα.

Πηγή

Διαφήμιση

logo