share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Κομπόστα ροδάκινο

Κομπόστα ροδάκινο

Ροδάκινα κομπόστα. Υπέροχο επιδόρπιο, το οποίο γίνεται με ολόκληρα κομμάτια φρούτου καισιρόπι. Μια συνταγή του Ν. Τσελεμεντέ, για ένα ιδιαίτερο υγιεινό και εύπεπτο γλύκισμα που μπορείτε να απολαύσετε σε όλες τις περιστάσεις, σκέτη δροσερή από το ψυγείο ή μαζί με παγωτό ή σαν κύριο συστατικά στα γλυκά σας.

Υλικά συνταγής

800 γρ. ροδάκινα (4-5 τεμάχια) [*]

1 φλ. τσαγιού νερό

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη

½ λεμονιού το χυμό και το ξύσμα

3-4 κ.σ. κονιάκ

Διαφήμιση

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τα ροδάκινα αφαιρώντας τις φλούδες, τα κόβετε στη μέση και πετάτε τα κουκούτσια. Αν τα ροδάκινα είναι μεγάλα τότε κόβετε τα μισά τους κομμάτια στα 2. Τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και σιγοβράζετε το σιρόπι για 5 λ περίπου ή μέχρι να δέσει ελαφρά.

Ρίχνετε στη κατσαρόλα τα ροδάκινα, τη σκεπάζετε και τα σιγοβράζετε για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα ροδάκινα χωρίς όμως να λιώσουν και να χάσουν το σχήμα τους. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το κονιάκ. Κουνάτε τη κατσαρόλα να πάει παντού το κονιάκ και αφήνετε τη κομπόστα να κρυώσει.

[*] Σημείωση: Μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα και να διατηρήσετε τη κομπόστα για περισσότερο καιρό, σε καλά αποστειρωμένα γυάλινα βάζα που θα τοποθετήσετε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος ή ακόμα καλύτερα στο ψυγείο σας.

Photo

Πηγή

Διαφήμιση

logo