Κολοκυθόπιτα γλυκιά!
Υλικά :
1.1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική400 γρ. κολοκύθα τριμμένη
1/2 κούπα σταφίδες
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
125 γρ. βούτυρο γάλακτος και
Διαφήμιση
Βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Έχουμε τρίψει την κολοκύθα και την αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 5-6 ώρες να αφήσει τα υγρά της, (εγώ την τρίβω από το προηγούμενο βράδυ και την αφήνω στο ψυγείο).Βάζουμε τα 125 γρ. βούτυρο με την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν.
Προσθέτουμε την κολοκύθα να μαραθεί, μετά προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και τέλος μόλις πάρουν μια βράση προσθέτουμε το μέλι.Ετοιμάζουμε το φύλλο.
Αλείφουμε ενα ένα τοποθετούμε ορίζοντια και τυλίγουμε μπαστούνακια σε ένα ταψί βουτυρωμένο τα γυρίζουμε κυκλικά για να δώσουμε το σχήμα στριφτης. Αλείφουμε με βούτυρο λιωμένο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 55 λεπτά περίπου.Το ψήσιμο πάντα ανάλογα τον φούρνο μας.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα αφού κρυώσει λίγο για να μην έχουμε υγρασία στην ζάχαρη και κολλήσει.Καλή επιτυχία.