share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Κιμαδόπιτα !!!

Κιμαδόπιτα !!!

Νόστιμη και τραγανή πίτα !!!

Υλικά

4χωριάτικα έτοιμα φύλλα

3 μέτρια ξερά κρεμμύδια

150 ml κουταλιές ελαιόλαδο

300 γραμ κιμά μοσχαρίσιο

αλάτι

μαύρο πιπέρι και κόκκινο πιπέρι

1 αυγό

σουσάμι.

Διαφήμιση

Εκτέλεση

Ετοίμασα την γέμιση ως εξής: Άχνισα με νεράκι 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν εντελώς,έριξα 3 κουταλιές ελαιόλαδο από τα 150ml που χρησιμοποίησα συνολικά για την πίτα.

Εβαλα και 300γρ.μοσχαρίσιο κιμά αλάτι,μαύρο πιπέρι,κόκκινο πιπέρι και τα τσιγάρισα πολύ καλά.

Άφησα λίγο το μείγμα να κρυώσει και έβαλα και 1αυγουλακι.

Χρησιμοποίησα 4 χωριάτικα φύλλα βάρους 1/2 του κιλού τα οποία έκοψα στα δυο και έγιναν 8.

Σε ταψάκι 40Χ24 άρχισα να στρώνω τα καλά λαδωμένα φύλλα έβαλα την γέμιση σε δυό στρώσεις,την χάραξα και στο λάδι που περίσσεψε έβαλα ένα ακόμη αυγό και νεράκι και περιέλουσα την πιτούλα έριξα και σουσαμάκι σε όλη την επιφάνεια .

Έψησα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.Καλή μας όρεξη!!!

Συνταγή Μαρία Χατζηφωτίου —

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πηγή

Διαφήμιση

logo