Νόστιμη και τραγανή πίτα !!!
Υλικά
4χωριάτικα έτοιμα φύλλα
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
150 ml κουταλιές ελαιόλαδο
300 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
αλάτι
μαύρο πιπέρι και κόκκινο πιπέρι
1 αυγό
σουσάμι.
Εκτέλεση
Ετοίμασα την γέμιση ως εξής: Άχνισα με νεράκι 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν εντελώς,έριξα 3 κουταλιές ελαιόλαδο από τα 150ml που χρησιμοποίησα συνολικά για την πίτα.
Εβαλα και 300γρ.μοσχαρίσιο κιμά αλάτι,μαύρο πιπέρι,κόκκινο πιπέρι και τα τσιγάρισα πολύ καλά.
Άφησα λίγο το μείγμα να κρυώσει και έβαλα και 1αυγουλακι.
Χρησιμοποίησα 4 χωριάτικα φύλλα βάρους 1/2 του κιλού τα οποία έκοψα στα δυο και έγιναν 8.
Σε ταψάκι 40Χ24 άρχισα να στρώνω τα καλά λαδωμένα φύλλα έβαλα την γέμιση σε δυό στρώσεις,την χάραξα και στο λάδι που περίσσεψε έβαλα ένα ακόμη αυγό και νεράκι και περιέλουσα την πιτούλα έριξα και σουσαμάκι σε όλη την επιφάνεια .
Έψησα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.Καλή μας όρεξη!!!
Συνταγή Μαρία Χατζηφωτίου —
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ