share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Κέικ με ανανά και καρύδα καλυμμένο με κρέμα τυριού

Κέικ με ανανά και καρύδα καλυμμένο με κρέμα τυριού

Ένα αφράτο, πεντανόστιμο κέικ με ανανά και καρύδα καλυμμένο με αφράτο, δροσερό frosting με κρέμα τυριού που συνδυάζεται απόλυτα και ισορροπεί τη γλυκύτητα του κέικ. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα κέικ που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

Για το κέικ

120 γρ. καστανή ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο μαλακό

3 αυγά

1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες

1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη

120 γρ. καρύδα τριμμένη (ινδοκάρυδο)

200 γρ. ανανά κονσέρβας, κομμένο σε κομματάκια 1 εκ.

Για την επικάλυψη

500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.σ. μέλι

200 γρ. ζάχαρη άχνη

1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ

τριμμένο ινδοκάρυδο με ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι/φόρμα 23 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αντίστοιχη μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ. Το αφήνετε στην άκρη.

Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε πολύ καλά, τουλάχιστον για 10 λ, για να αφρατέψει πολύ καλά. Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνονται πλήρως.

Ρίχνετε και το γιαούρτι και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με τις βανίλιες, το μπέικιν, το αλάτι, το τζίντζερ και τη κανέλα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνεται.

Προσθέτετε και το ινδοκάρυδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα με τη σπάτουλα να ενσωματωθεί. Αλευρώνετε ελαφρώς τα κομματάκια του ανανά και τινάζετε το περίσσιο αλεύρι. Τα ρίχνετε στο μείγμα και τα ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν ισομερώς.

Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένου φούρνο για 35-40 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά. Αν χρησιμοποιήσετε μακρόστενη φόρμα του κέικ θα το ψήσετε για 45 λ περίπου.

Και στις δύο περιπτώσεις βεβαιωθείτε ότι το κέικ είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαιράκι ή οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Το ξεφουρνίζετε το αφήνετε για 5 λ πάνω σε σχάρα να κρυώσει ελαφρώς και μετά το αναποδογυρίζετε προσεκτικά στη σχάρα όπου και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Για την επικάλυψη: Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την επικάλυψη και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις κρυώσει καλά το κέικ το μεταφέρετε σε πιατέλα. Το διακοσμείτε με την επικάλυψη ή απλώνοντάς τη σε όλη την επιφάνειά του ή το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τριμμένο ιδοκάρυδο και μετά γαρνίρετε το κάθε κομμάτι που σερβίρετε με την επικάλυψη (με κορνέ ζαχαροπλαστικής).

Πηγή

logo