share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Kέικ Λεμονιού. ‘Ο,τι πιο νόστιμο έχω δοκιμάσει

Kέικ Λεμονιού. ‘Ο,τι πιο νόστιμο έχω δοκιμάσει

Kέικ Λεμονιού. ‘Ο,τι πιο νόστιμο έχω δοκιμάσει

Υλικά

1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλάκι σούπας baking powder

½ κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα

1 πρέζα αλάτι

1 κούπα καστανή ζάχαρη

5 αυγά

Διαφήμιση

100 γρ. τυρί κρέμα

½ κούπα γιαούρτι ΦΑΓΕ

Ξύσμα και χυμό από 5 λεμόνια ( Egw ebala portokali)

Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη

2. Κόψτε τα λεμόνια (portokalia), στραγγίξτε και σουρώστε το χυμό τους

3. Βάλτε μέσα στο μίξερ τα αυγά και χτυπήστε τα καλά

4. Προσθέστε σιγά σιγά το τυρί κρέμα, στη συνέχεια το γιαούρτι και μετά το χυμό λεμονιού (portokaliou) και ανακατέψτε

5. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά

6. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα τσέρκι

7. Ρίξτε μέσα το μείγμα

8. Βάλτε το τσέρκι στο φούρνο και ψήστε για περίπου 40 λεπτά ( sthn forma gia 50 lepta)

9. Βγάλτε το κέικ και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο

10. Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη και βάλτε από πάνω ξύσμα από λεμόνι (portokali)

Το υπέροχο κέικ με άρωμα λεμονιού είναι έτοιμο! Καλή απόλαυση!

πηγή: xryses-syntages.gr

Διαφήμιση

logo