share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Κεφτεδάκια λεμονάτα!

Κεφτεδάκια λεμονάτα!

Αυτή η συνταγή προτείνει τυρί τριμμένο στα κεφτεδάκια και όχι αυγό. Η μείξη βούτυρου και λεμονιού, επίσης, στο τηγάνισμα, θα σας δώσει μια άλλη προοπτική.

Υλικά

1 κιλό κιμά (μοσχάρι και χοιρινό, ή γαλοπούλας αν προτιμάτε)

1/2 φλυτζάνι τυρί τριμμένο (τσένταρ, προβολόνε)

4 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι

2 κουταλιές ελαιόλαδο+2 για το τηγάνισμα

1 πρέζα μπούκοβο, πιπέρι και αλάτι

Διαφήμιση

1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε βαθύ μπολ συνδιάστε όλα τα υλικά μαζί, και το τυρί -Ζυμώστε ελαφρά να μη σφίξει πολύ ο κιμάς

Σε τηγάνι ρίξτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Τηγανίστε για 5-8 λεπτά τα κεφτεδάκια σας

Λίγο πριν το τέλος ρίξτε 1 κουταλιά βούτυρο και χυμό λεμονιού -Σε 1 λεπτό θα δώσουν απίστευτη γεύση

Συνδιάστε τα με μακαρόνια (πραγματικά ή μακαρόνια κολοκυθιού) -Αφού βράσουν ρίξτε τα στο τηγάνι να πάρουν γεύσεις και προσθέσε μαϊντανό

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση

logo