ΥΓΕΙΑ

Κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα από τον Άκη Πετρετζίκη

Κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα από τον Άκη Πετρετζίκη

Τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια είναι αυτά!

Συστατικά

Για τα κεφτεδάκια

Διαφήμιση
  • 450 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 φέτα λευκό ψωμί χωρίς κόρα
  • 1 κ.γ. σπόροι μάραθο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 16 μπαλάκια μοτσαρέλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλεύρι για πανάρισμα

Για τη σάλτσα

  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (400 γρ.)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα νερό
  • παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα κεφτεδάκια

  • Στο μίξερ χτυπάμε την ξερή φέτα ψωμιού, το σκόρδο, το μπούκοβο, το μάραθο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ρίχνουμε τον κιμά σ’ ένα μπολ και μετά τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά.
  • Παίρνουμε μια μεμβράνη, τοποθετούμε κομμάτια κιμά και τα πατάμε. Βάζουμε τη μοτσαρέλα στη μέση. Κοβουμε τη μεμβράνη και τυλίγουμε. Ξετυλίγουμε.
  • Αλευρώνουμε ίσα-ίσα τα κεφτεδάκια.
  • Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει καλά χωρίς λάδι.
  • Προσθέτουμε λάδι στο τηγάνι να πάει παντού και στη συνέχεια 1 – 1 τα κεφτεδάκια, σε 2 δόσεις.
  • Με ένα πηρουνάκι ίσα ίσα γυρνάμε να πάρουν ωραίο χρώμα (όχι να ψηθούν).
  • Στη 2η δόση, καθαρίζουμε το τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα υπόλοιπα.

Για τη σάλτσα

  • Σ’ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόβουμε 1 σκ. σκόρδο και τη ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε, προθέτουμε θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ξύδι, ζάχαρη και ντομάτα. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και τα κεφτεδάκια.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν για 5-10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, πιπέρι αν χρειαστεί, θυμάρι από πάνω και λίγη παρμεζάνα (προαιρετικά) και αφαιρούμε.

Πηγή:

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αλάτι
#αλεύρι
#γεμιστά
#δόσεις
#δόση
#ελαιόλαδο
#ζάχαρη
#θυμάρι
#κεφτεδάκια
#λάδι
#νερό
#νόστιμα
#ντομάτα
#ξύδι
#σάλτσα
#σκόρδο
#σπόροι
#στο τηγάνι
#φέτα
#ψωμί