Υλικά
6 αυγά
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα καρυδιά
1 φακελάκι μπέικιν
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
Σιρόπι
2 + 1/2 κούπες ζάχαρη
2 +1/2 κούπες νερό
λίγο λεμόνι χυμό
Κρέμα
500 ml γάλα
2 γεμάτες κουταλιές άνθος αραβοσίτου
1 κουταλιά κορν φλάουρ
2 κουταλιές ζάχαρη
Μισό garni χτυπημένο σε σαντιγί με 100ml γάλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά ενσωματώνουμε με μια μαρίζ όλα τα υπόλοιπα υλικά . Ψήσιμο στους 175 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
Σιρόπι
Βράσιμο για έξι με εφτά λεπτά αφού κοχλάσει
Κρύα η καρυδόπιτα ζεστό το σιρόπι .
Κρέμα
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν κρέμα , βάζουμε μια μεμβράνη να μην πιάσει πέτσα και όταν κρυώσει την χτυπάμε με το μίξερ και ρίχνουμε μισό γκαρνί που το έχουμε κάνει σαντιγί.Tην στρώνουμε ομοιόμορφα επάνω από την καρυδόπιτα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι!
Fotini Konsta–
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ