Γνωρίζουμε πόσο απογοητευτικό είναι να αγωνίζεστε να κρατήσετε στη ζωή το τριαντάφυλλο που σας χάρισε ο αγαπημένος σας την περασμένη εβδομάδα. Η συναισθηματική και αισθητική αξία που έχει για εσάς, σας κάνει να θέλετε να το κρατήσετε φρέσκο και ζωντανό για όσο περισσότερο χρόνο γίνεται, αλλά όπως τα περισσότερα λουλούδια, μόλις τα κόψεις οι μέρες τους είναι “μετρημένες».
Κάπως έτσι, για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, ανακάλυψαν το κόλπο που θα δείτε παρακάτω και περιλαμβάνει… πατάτες!
Χρειάζεστε: κοτσάνια τριαντάφυλλου, πατάτες, άδεια μπουκάλια νερού, νερό, χώμα, φτυάρι, γλάστρες και μαχαίρι.
Ετοιμάστε τα κοτσάνια και βεβαιωθείτε ότι είναι δυνατόν να επιβιώσουν.
Λειάνετε τα κοτσάνια απομακρύνοντας τα περίσσεια φύλλα και τα αγκάθια με ένα μαχαίρι. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί!
Στη συνέχεια, προετοιμάστε μια πατάτα ανοίγοντας μια τρύπα τόση ώστε να χωρέσει το κοτσάνι.
Τοποθετήστε το κοτσάνι μέσα στην οπή, προσέχοντας να μην πιέσετε πολύ δυνατά και το σπάσετε.
Ετοιμάστε τη γλάστρα, το φτυάρι, τα μπουκάλια και το χώμα. Γεμίστε το 1/4 της γλάστρας με χώμα.
Βάλτε μέσα τις πατάτες.
Ρίξτε κι άλλο χώμα από πάνω.
Κόψτε το κάτω μέρος του πλαστικού μπουκαλιού και καλύψτε με αυτό το κοτσάνι.
Να ποτίζετε καλά και τακτικά. Μετά από μια εβδομάδα, θα δείτε τα τριαντάφυλλά σας να μεγαλώνουν!
Δείτε όλη τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί: