ΥΓΕΙΑ

Ιδρώτας και κακοσμία σώματος: 6 tips αντιμετώπισης!!!-ΦΩΤΟ

Ιδρώτας και κακοσμία σώματος: 6 tips αντιμετώπισης!!!-ΦΩΤΟ

Η κακοσμία του σώματος είναι κοινή κατάσταση και συνδέεται με πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες.

Μπορεί να οφείλεται σε άγχος, διατροφή και υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος, άρα και υπερβολική έκκριση ιδρώτα.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την κακοσμία του σώματος.

Καθαριότητα: Κάνετε μπάνιο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για να απομακρύνετε τον ιδρώτα και να μειώσετε τον αριθμό των βακτηρίων στο σώμα σας. Ο ιδρώτας είναι άοσμος. Όταν όμως τα βακτήρια που ζουν φυσιολογικά στο δέρμα ανακατεύονται με αυτόν, πολλαπλασιάζονται και προκαλείται κακοσμία.

Αντιβακτηριδιακό σαπούνι: Χρησιμοποιείτε αντιβακτηριδιακό σαπούνι, το οποίο μειώνει τον αριθμό των βακτηρίων και την οσμή του σώματος.

Διαφήμιση

Καλό σκούπισμα: Μετά το μπάνιο είναι σημαντικό να στεγνώνετε καλά την επιδερμίδα σας, ειδικά τις περιοχές που ιδρώνουν περισσότερο. Η αναπαραγωγή των βακτηρίων είναι πιο δύσκολη σε στεγνό δέρμα.

Αποσμητικά και αντιιδρωτικά: Μετά το μπάνιο και το στέγνωμα της επιδερμίδας, χρησιμοποιείτε ένα ισχυρό αποσμητικό ή αντιιδρωτικό στην περιοχή της μασχάλης. Τα αποσμητικά δεν εμποδίζουν την εφίδρωση, αλλά καλύπτουν τη μυρωδιά των βακτηρίων στο δέρμα. Τα αντιιδρωτικά περιέχουν χημικές ουσίες (χλωριούχο αλουμίνιο) που μειώνουν την εφίδρωση. Εφαρμόστε το αποσμητικό ή το αντιιδρωτικό δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ.

Καθαρά ρούχα: Αλλάζετε τακτικά ρούχα αν ιδρώνετε πολύ. Τα καθαρά ρούχα βοηθούν στη μείωση της κακοσμίας. Είναι επίσης σημαντικό να αλλάζετε τακτικά κάλτσες, ειδικά αν έχετε κακοσμία ποδιών. Χρησιμοποιείτε αντιιδρωτική σκόνη στα παπούτσια, αλλάζετε τακτικά τους πάτους των παπουτσιών και αποφεύγετε να περπατάτε ξυπόλητοι.

Αποφεύγετε “ένοχες» τροφές και ποτά: Τροφές που προκαλούν περισσότερο ιδρώτα είναι οι καυτερές πιπεριές και γενικά τα καυτερά φαγητά. Το άρωμα κάποιων τροφών μεταφέρεται και στον ιδρώτα με αποτέλεσμα να προκαλείται κακοσμία. Τέτοιες είναι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ροφήματα με καφεΐνη και το αλκοόλ.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , WebMD

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#tips
#αντιβακτηριδιακό
#άρωμα
#δέρμα
#διατροφή
#επιδερμίδα
#ημέρα
#θερμοκρασία
#κρεμμύδι
#περιβάλλοντος
#περιοχές
#περιοχή
#πιπεριές
#πρωί
#ροφήματα
#σκόρδο
#σώμα